Basisvaardigheden volwassenen
Bibliotheken ondersteunen mensen met cursussen om hen zelfredzamer te maken. Daarnaast kunnen mensen bij de bibliotheek terecht voor hulp bij belastingaangifte en toeslagen aanvragen.
Inhoudsblok

De meeste bibliotheken bieden de cursus Digisterker - werken met de e-overheid aan om te leren omgaan met de digitale overheid. Voor wie dat een brug te ver is, zijn er de cursussen Klik & Tik om met de computer te leren werken.

Je kunt basismeters gebruiken om iemands niveau van digitale vaardigheden te bepalen.

Samenwerkingspartners

De belastingdienstverlening heb je in jouw bibliotheek goed geregeld, wellicht als onderdeel van het Informatiepunt Digitale Overheid dat een onderdeel vormt van het programma Digitale inclusie. Krijg je daarnaast algemene vragen over digitale zaken? Dan kun je verwijzen naar de Digi-Hulplijn.

Scholing

Neem hiervoor contact op met je eigen POI.

Rond Belastingdienst:
Kennisnetwerk belastingen en toeslagen. De leeromgeving en informatievoorziening zijn afgestemd op de werkwijze van de maatschappelijk dienstverlener (mdv). Het proces van toeslagen en belastingaangifte is opgesplitst in taken en vervolgens concrete stappen. Ook biedt de site gerichte ondersteuning als de mdv een burger helpt bij aangifte doen of toeslagen aanvragen. Verder is het mogelijk om in het forum ervaringen uit te wisselen.

Publicaties

Draaiboeken, voorbeelden en model-documenten

Zie de tab Marketing voor promotiemateriaal en afbeeldingen.

Uitingen van Belastingdienst en bibliotheken

Belastingdienst

Bibliotheken