Basisvaardigheden volwassenen
De lokale campagne kun je aansluiten op het moment dat de herinneringsbrieven op de mat vallen in jouw werkgebied. Onder de tab Consulent kun je zien wanneer dat is. Er zijn veel materialen beschikbaar om de eigen campagne kracht bij te zetten.
Inhoudsblok

Campagne

VWS motiveert in haar voorlichting mensen om hun keuze vast te leggen. Op 1 augustus is de Rijksoverheid een aangepaste campagne gestart over donorregistratie met de oproep om een keuze te registreren. De bibliotheek wordt hierin genoemd als fysieke plek waar burgers meer informatie en hulp kunnen krijgen.

Afbeelding
Donorregistratie-logo
Body

De campagne eindigt medio september 2020. Het tv-spotje op Twitter of hetzelfde spotje op LinkedIn is de uitgebreidste versie. Hierin zie je aan het eind de man de bibliotheek van Hoofddorp binnenlopen.
Je kunt dit spotje gebruiken op sociale media en narrowcasting bij partners, bijvoorbeeld een huisartsenpraktijk.

Afbeelding
Afbeelding
Donorregistratie, schermafbeelding tv-spotje: man loopt bibliotheek in

Campagne vanaf oktober

Body

In oktober start een nieuwe campagne, die loopt tot het eind van het jaar. Hierin komen mensen in beeld die hun persoonlijke verhaal doen over donorregistratie. De beeldrechten van deze beelden worden afgekocht en komen beschikbaar om te gebruiken in publicaties van je eigen bibliotheek.

Dit laatste geldt niet voor de beelden van de campagne die tot half september liep; hiervan zijn de beeldrechten niet afgekocht.

Ondersteuning voor bibliotheken

Body

Voor burgers

  • Voorlichtingsmateriaal VWS – bekijk alle voorlichtingsmaterialen; die je voor alle vestigingen kunt bestellen, naast het startpakket dat elke bibliotheek half juni ontving. Extra materiaal is gratis; je betaalt alleen de portokosten. Let op: de levertijd kan oplopen tot enkele weken.
  • Marketingtoolkit met promotiemateriaal – via de portal Landelijke huisstijl kun je aanpasbare materialen downloaden of bestellen om zelf op maat promotiemateriaal te ontwikkelen.
  • Voorbeeldpagina – deze kun je gebruiken op de site van je Bibliotheek, met informatie over de wet, verwijzing naar de oefenomgeving, alle relevante informatie en ruimte om je eigen activiteiten te agenderen. Meer informatie vind je op MetdeKB.nl, inclusief uitleg hoe je de pagina kunt gebruiken.

Meer informatie over ondersteuning voor burgers en voor medewerkers vind je onder de tab Consulent.

Filmpje met eigen tekst en logo

Body

Bibliotheek Hoorn heeft in afstemming met de KB en Stichting Digisterker een filmpje gemaakt waarin medewerker Mariska Rep vertelt over deze nieuwe dienstverlening. Bibliotheek Hoorn stelt het filmpje ter beschikking aan alle bibliotheken om dit te gebruiken op bijvoorbeeld social media of narrowcasting. Het filmpje is zo gemaakt dat je het via een tool van Stichting Digisterker zelf kunt personaliseren. Je kunt dus eigen tekst en logo toevoegen. Lees hoe je het filmpje personaliseert.