Basisvaardigheden volwassenen
Lokale marketing heeft het meeste effect op het moment dat de herinneringsbrieven op de mat vallen in jouw werkgebied. Onder de tab Consulent kun je zien wanneer dat is. Er zijn veel materialen beschikbaar voor lokale marketing in de toolkit. Let op: het beeld in de uitingen is vervangen en het oude beeld mag je na 31 oktober niet meer gebruiken. Er zijn nieuwe materialen met andere beelden beschikbaar.
Inhoudsblok

Persoonlijke verhalen

VWS motiveert in haar voorlichting mensen om hun keuze vast te leggen. Dat doet zij onder meer door persoonlijke verhalen van mensen te delen over hoe zij hun keuze maken. De mensen in deze verhalen staan in de promotiematerialen in de marketingtoolkit en vervangen de beelden die eerder zijn gebruikt.

De rechten van de nieuwe beelden zijn afgekocht tot 1 juli 2021.

Afbeelding
Portret Chun
Body
© Sander Koning
Body

Let op: Heb je de materialen met eerdere beelden nog in gebruik? Vervang ze dan uiterlijk 31 oktober 2020 door de nieuwe uitingen! Je vindt ze in de marketingtoolkit.

Ondersteuning voor bibliotheken

Body

Voor burgers

  • Voorlichtingsmateriaal VWS – bekijk alle voorlichtingsmaterialen; die je voor alle vestigingen kunt bestellen, naast het startpakket dat elke bibliotheek half juni ontving. Extra materiaal is gratis; je betaalt alleen de portokosten. Let op: de levertijd kan oplopen tot enkele weken.
  • Marketingtoolkit met promotiemateriaal – via de portal Landelijke huisstijl kun je aanpasbare materialen downloaden of bestellen om zelf op maat promotiemateriaal te ontwikkelen. Dit materiaal bevat vanaf half oktober nieuwe beelden. Let op: vervang de oude uitingen die je eventueel nog gebruikt uiterlijk 31 oktober door de nieuwe!
  • Voorbeeldpagina – deze kun je gebruiken op de site van je bibliotheek, met informatie over de wet, verwijzing naar de oefenomgeving, alle relevante informatie en ruimte om je eigen activiteiten te agenderen. Meer informatie vind je op MetdeKB.nl, inclusief uitleg hoe je de pagina kunt gebruiken.

Meer informatie over ondersteuning voor burgers en voor medewerkers vind je onder de tab Consulent.

Filmpje met eigen tekst en logo

Body

Bibliotheek Hoorn heeft in afstemming met de KB en Stichting Digisterker een filmpje gemaakt waarin medewerker Mariska Rep vertelt over deze nieuwe dienstverlening. Bibliotheek Hoorn stelt het filmpje ter beschikking aan alle bibliotheken om dit te gebruiken op bijvoorbeeld social media of narrowcasting. Het filmpje is zo gemaakt dat je het via een tool van Stichting Digisterker zelf kunt personaliseren. Je kunt dus eigen tekst en logo toevoegen. Lees hoe je het filmpje personaliseert.