Basisvaardigheden volwassenen
Lokale marketing heeft het meeste effect op het moment dat de herinneringsbrieven op de mat vallen in jouw werkgebied. Onder de tab Consulent kun je zien wanneer dat is. Er zijn veel materialen beschikbaar voor lokale marketing in de toolkit.
Inhoudsblok

Begin maart 2021 start een nieuwe campagne van het ministerie van VWS op tv, radio en op social. Deze moet ook de laatste mensen ervan overtuigen hun eigen keuze in te vullen in het register. De campagne zal vooral ingaan op wat het betekent voor nabestaanden als je met 'geen bezwaar' in het Donorregister staat. De verwachting is dat in de zomer van 2021, 70 procent van de mensen zijn keuze heeft vastgelegd. De overige 30 procent van de bevolking is of wordt dan opgenomen in het Donorregister met 'geen bezwaar'.

Portret Chun
© Sander Koning

In maart 2021 worden de aanschrijvings- en herinneringsbrieven gestuurd aan de laatste postcodegebieden.

Persoonlijke verhalen

VWS motiveert in haar voorlichting mensen om hun keuze vast te leggen. Dat doet zij onder meer door persoonlijke verhalen van mensen te delen over hoe zij hun keuze maken. De mensen in deze verhalen staan in de promotiematerialen in de marketingtoolkit en vervangen de beelden die eerder zijn gebruikt.

De rechten van de nieuwe beelden zijn afgekocht tot 1 juli 2021.

Ondersteuning voor bibliotheken

Voor burgers

  • Voorlichtingsmateriaal VWS – bekijk alle voorlichtingsmaterialen; die je voor alle vestigingen kunt bestellen, naast het startpakket dat elke bibliotheek half juni ontving. Extra materiaal is gratis; je betaalt alleen de portokosten. Let op: de levertijd kan oplopen tot enkele weken.
  • Marketingtoolkit met promotiemateriaal – via de portal Landelijke huisstijl kun je aanpasbare materialen downloaden of bestellen om zelf op maat promotiemateriaal te ontwikkelen.
  • Voorbeeldpagina – deze kun je gebruiken op de site van je bibliotheek, met informatie over de wet, verwijzing naar de oefenomgeving, alle relevante informatie en ruimte om je eigen activiteiten te agenderen. Meer informatie vind je op MetdeKB.nl, inclusief uitleg hoe je de pagina kunt gebruiken.

Meer informatie over ondersteuning voor burgers en voor medewerkers vind je onder de tab Consulent.

Filmpje met eigen tekst en logo

Bibliotheek Hoorn heeft in afstemming met de KB en Stichting Digisterker een filmpje gemaakt waarin medewerker Mariska Rep vertelt over deze nieuwe dienstverlening. Bibliotheek Hoorn stelt het filmpje ter beschikking aan alle bibliotheken om dit te gebruiken op bijvoorbeeld social media of narrowcasting. Het filmpje is zo gemaakt dat je het via een tool van Stichting Digisterker zelf kunt personaliseren. Je kunt dus eigen tekst en logo toevoegen. Lees hoe je het filmpje personaliseert.