Basisvaardigheden volwassenen

Boom uitgevers - licentie en toegang

Boom uitgevers biedt een pakket aan online programma’s waarmee anderstalige bezoekers de Nederlandse taal kunnen leren of zich kunnen voorbereiden op de inburgering.
Inhoudsblok

Dit pakket is ook te gebruiken wanneer gebruikers niet fysiek naar de bibliotheek kunnen komen.

Programma's

Taal NT1 en NT2: DigLin+ Nederlands,
LINK 0-A2 en LINK A2-B1 
Inburgering: KNM Examentraining en
KNM oefenexamens 

Boom NT2, logo

In dit magazine en op deze pagina vind je meer informatie over deze programma’s en hoe je er in je bibliotheek mee aan de slag kunt. Je vindt er ook andere interessante programma’s van Boom NT2 die buiten het pakket vallen.

DigLin+, LINK en KNM examentrainer zijn programma’s die veel op (taal)scholen worden ingezet. Bibliotheken zetten ze vaak in als extra oefengelegenheid voor bijvoorbeeld inburgeraars als aanvulling op formeel taalonderwijs.

Toegang

Aan deze programma’s kunnen maximaal 20 bibliotheken meedoen. Wil je gebruikmaken van dit aanbod, neem dan contact op met Stephanie Verhagen. Geef hierbij ook het aantal verwachte deelnemers door. Je krijgt dan via de KB activatiecodes die je kunt uitdelen aan de deelnemers. Dit kan ook telefonisch of per mail.

Uit ervaring weten we dat het inrichten van de dienstverlening rondom dit pakket veel tijd en inspanning vraagt. Daarom geldt als voorwaarde voor deelname dat er, maximaal 3 maanden nadat de bibliotheek toegang heeft gekregen, minimaal 10 accounts actief zijn. De bibliotheek dient zich dus echt te committeren. Verder geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt, dus wees er snel bij! Als je ons al een mail had gestuurd, hoef je dat niet nogmaals te doen. Geef dan nog wel het gewenste aantal activatiecodes door.

Startdatum

Je kunt nu starten met het aanbod.

Kennismaken

Boom NT2 is onderdeel van Boom Uitgevers Amsterdam en specialist in het ontwikkelen en uitgaven van lesmateriaal Nederlands als tweede taal (NT2) en inburgering in Nederland. Met een servicegerichte aanpak probeert Boom met leermiddelen en advies nauw aan te sluiten bij wat de klanten, zowel cursisten als docenten, nodig hebben.
Maak kennis met Boom in deze video

Online sessie Boom-programma's in de praktijk

Bekijk ook de online sessie Boom-programma's in de praktijk van 19 mei, met een introductie op de programma's, én de kennis en ervaringen van collega's over hoe je de programma's van Boom kunt inzetten.