Basisvaardigheden volwassenen
Logo
Afbeelding
Welkom Online  logo

Welkom Online

Dit online lesprogramma helpt mensen omgaan met internet. Zo worden ze digitaal vaardiger én krijgen ze meer contact met hun naasten.
Inhoudsblokken

Wat is het?

Wat: online lesprogramma
Thema: Digitaal
Voor wie: (oudere) mensen die hun digitale vaardigheden willen verbeteren
Links: Welkom Online en Handleiding voor begeleiders
Kosten: Gratis 
Vorm: Online oefenen met begeleiding

Welkom Online  logo

Welkom Online is een gratis, laagdrempelig, online lesprogramma van het Ouderenfonds voor iedereen die een eerste stap online wil zetten. Zo leren mensen bijvoorbeeld over videobellen, handige apps of online boodschappen doen. De lessen zijn niet alleen bedoeld om digitaal vaardiger te worden, maar ook om meer contact te krijgen met vrienden en familie. En ook om plezier te kunnen beleven door online te zijn. Privacy en online veiligheid lopen als een rode draad door het lesprogramma.

Welkom Online groepsles

De Welkom Online groepsles bestaat uit een introductiebijeenkomst en 5 lessen van 1 tot 1,5 uur. Elke bijeenkomst behandelt een module van het lesprogramma en deze wordt klassikaal doorlopen.

Er zijn 5 modules:

  • Het actieve leven - op pad gaan
  • Het dagelijkse leven - online vermaken, winkelen en bankieren
  • Het gezonde leven - contact onderhouden met de dokter en informatie vinden
  • Het sociale leven - sociale media en andere online platforms gebruiken
  • Het mobiele leven - alle functies van de mobiele telefoon kennen en gebruiken

Elke les staat op zichzelf en deelnemers kunnen ervoor kiezen een of meer modules over te slaan.
Verder is er tijdens de lessen voldoende ruimte om vragen te stellen.

Zelfstandig leren

Naast de groepslessen kunnen ouderen via het Ouderenfonds ook hulp van een vrijwilliger krijgen aan huis of Welkom Online zelfstandig volgen via www.welkomonline.nl. Ook voor diegene die al een eerste stap gezet heeft, is er voldoende ruimte om te leren.

Partners

Welkom Online is ontwikkeld door VodafoneZiggo – met medewerking van ECP/veiliginternetten.nl en Netwerk Mediawijsheid. Het lesprogramma wordt ondersteund door het Nationaal Ouderenfonds, VodafoneZiggo, Samsung Nederland en ASML.

 

Dit programma maakt geen onderdeel uit van de programma's die landelijk zijn ingekocht. Zie hiervoor het totaaloverzicht van landelijk ingekochte educatieve content Basisvaardigheden.