Basisvaardigheden volwassenen
Voor de zichtbaarheid en bekendheid van het IDO is lokale promotie essentieel. Voor de inrichting en marketing zijn er materialen met een uniforme uitstraling.
Inhoudsopgave
Inhoudsblok

Digitale inclusie

Landelijke IDO-campagne

De campagne beslaat 4 periodes, zie de Handreiking Lokale mediastrategie en campagne IDO:

  • Periode 1: 6 t/m 20 februari 2023
  • Periode 2: 17 april t/m 7 mei 2023
  • Periode 3: 14 augustus t/m 3 september 2023
  • Periode 4: 23 oktober t/m 12 november 2023

Er zijn landelijke tv-potjes, specifiek gericht op ouderen, laag­geletterden en hun sociale omgeving. Ook is er een online campagne voor jongeren en nieuwe Nederlanders. In april 2023 komen er nieuwe spotjes voor jongeren bij, die worden ingezet op social. 
De tv-commercial, social en online campagne verwijzen naar de landingspagina www.informatiepuntdigitaleoverheid.nl. Hier kan men een IDO in de buurt zoeken.
Deze pagina verwijst vervolgens naar www.hetinformatiepunt.nl. Naast de IDO-dienstverlening vinden mensen er het brede aanbod rond basisvaardigheden voor volwassenen zoals spreekuren, trainingen, workshops enzovoort op alle participatiethema’s.

Aanhaken op landelijke campagne

Gebruik de Handreiking Lokale mediastrategie en IDO-campagne om jullie eigen aanbod (en van partners) nog beter zichtbaar te maken. De handreiking geeft informatie over de campagne, inspiratie en voorbeeldteksten voor social en huis-aan-huisbladen. Ook groeit zo de kans dat meer organisaties willen deelnemen en hun aanbod tonen. Heb je vragen? Mail ze naar contact@hetinformatiepunt.nl.

In de marketingtoolkit IDO vind je kant-en-klare en aanpasbare materialen, tv-spotjes, losse beelden, partnermaterialen en meer voor je eigen marketing. 
Bekijk ook de blueprintpagina's IDO voor publiek en IDO Baliemenu op MetdeKB.
Zie ook de video Informatiepunten Digitale Overheid om te delen met jouw publiek, Probiblio maart 2022.

Ook dit jaar sluiten diverse POI's aan op de landelijke campagne. Met vragen kun je terecht bij je eigen POI

Zo breng je het IDO lokaal onder de aandacht

Kijk de bijeenkomst en samenvatting Zo breng je het IDO lokaal onder de aandacht van Probiblio (september 2020) voor kartrekkers en marketeers:

Belastingdienst

Deze middelen kun je gebruiken om het aanbod belastingdienstverlening van de bibliotheek te promoten:

  • Marketingtoolkit Belastingdienst met fysieke en digitale materialen (inlog nodig op portal Landelijke huisstijl > Toolkits Marketing).
  • Vrij te gebruiken foto's, let op: alléén voor belastingdienstverlening (inloggen op portal Landelijke huisstijl > Home > Toolkits Marketing > Hulp bij belastingaangifte > Beeldbank)
  • Het logo van de Belastingdienst mag je in principe niet gebruiken op communicatie-uitingen. Bibliotheek en partners vormen de afzender van de dienstverlening; gebruik dus hun logo's, en daarnaast de middelen in de marketingtoolkit. Neem bij twijfelgevallen contact op met Lisenka Akse.
  • DigiD Stap voor stap met instructievideo's en stappenplannen om DigiD te activeren en gebruiken.