Basisvaardigheden volwassenen
Voor de samenwerking met de Netwerk Publieke Dienstverleners* (NPD)-partijen is het essentieel om de informatie over het lokale aanbod actueel te houden. Het gaat om alle activiteiten: faciliteiten, cursussen, spreekuren en doorverwijzing naar partners. Het ingevoerde aanbod kan op diverse websites worden getoond.
Inhoudsblok
Body

*Dit is de Manifestgroep, uitgebreid naar het Netwerk van Publieke Dienstverleners NPD.

Sociaal-educatieve kaart / HetInformatiepunt.nl

Body

De website toont via een sociaal-educatieve kaart concrete activiteiten en diensten, zowel van de bibliotheek als van (lokale) partners. Het gaat om onderwijs, formeel, non-formeel en informeel aanbod én om praktische hulp via spreekuren om mensen te helpen bij hun dagelijkse zelfredzaamheid.

Denk aan bijvoorbeeld het Taalpunt, belastingspreekuren en het Informatiepunt Digitale Overheid van de bibliotheek. Ook het aanbod van een formulierenbrigade, digivaardigheidscursussen, juridisch loket, taalmaatjes, leer-werkloket enzovoort komt logisch gestructureerd terug.

Lees meer over de sociaal-educatieve kaart / HetInformatiepunt.nl.

Lokaal aanbod invoeren en actueel houden

Body

De NPD-partijen verwijzen mensen met vragen over de digitale overheid door naar onder meer bibliotheken. Hiervoor moeten zij snel kunnen zien waar de vragensteller met zijn vraag terechtkan. De informatie moet dus actueel en compleet zijn, én blijven. G!DS is de database voor deze informatie. Het gaat om alle activiteiten: faciliteiten, cursussen, spreekuren en doorverwijzing naar lokale partners.

Je bent er niet met eenmaal invoeren. Werk de informatie bij als je nieuwe activiteiten organiseert, er iets wijzigt en als er meer informatie beschikbaar komt. Het ondersteuningsteam van SPN begeleidt bij de invoer in G!DS.

De (eenmalige) lokale invoer wordt (meermaals) getoond op:

Lees meer over de invoer van het lokale aanbod in G!DS.