Basisvaardigheden volwassenen
Logo
Afbeelding
DigiVitaler, logo

DigiVitaler - Digitale zorg dichterbij

Educatief aanbod om burgers te ondersteunen in het gebruik van digitale toepassingen rond zorg en welzijn.
Inhoudsblokken

Er komen steeds meer digitale mogelijkheden voor mensen om hun eigen gezondheid te monitoren en zorg te regelen. Huisartsen en ziekenhuizen moedigen patiënten aan om gebruik te maken van patiëntenportalen. En huisartsen en specialisten gebruiken het videoconsult als digitaal alternatief voor de fysieke afspraak. Maar er is een grote groep mensen die moeite heeft om deze ontwikkelingen bij te benen.

DigiVitaler, logo

Bijvoorbeeld omdat ze niet goed weten waar het over gaat, het moeilijk vinden, bang zijn om fouten te maken of omdat ze gewoon niet weten wat ze er aan hebben. Stichting Digisterker anticipeert hier op met het nieuwe lesprogramma DigiVitaler dat in het voorjaar van 2021 beschikbaar komt.

Onder het motto ‘digitale zorg dichterbij’ wil Stichting Digisterker mensen op weg helpen met het kennismaken met, en gebruiken van, digitale zorg. Cursisten kunnen klassikaal, en ook thuis, via de bijpassende lesmaterialen leren omgaan met diverse digitale toepassingen binnen de zorg.

Het lesprogramma maakt deel uit van het educatieve aanbod van openbare bibliotheken. Dit aanbod biedt bovendien kansen voor lokale samenwerking met organisaties die zich inzetten voor mensen met beperkte gezondheids- en digitale vaardigheden.

Bekijk de flyer DigiVitaler.

Het programma is onderdeel van de landelijk ingekochte educatieve content Basisvaardigheden.