Basisvaardigheden volwassenen
De strategiekit Hoger bereik laat je springen in en openstaan voor een andere wereld: die van NT1. Durf een andere focus te kiezen dan vaardigheden opkrikken en vind nieuwe vormen van samenwerking om passend aanbod te ontwikkelen. Waag de sprong!
Inhoudsblok

De strategiekit Hoger bereik biedt jou

Heldere keuzes. Kies voor perfect afgestemd aanbod, de laaggeletterde als ambassadeur óf de vindplaats als basis voor nieuw aanbod voor betere basisvaardigheden.

Twee vrouwen bekijken een beeldscherm

Een open aanpak door iteratief te werken. Neem steeds de kleinste stapjes. Toets elke beslissing met de doelgroep.

Deze twee aspecten helpen jou om

Tijd te nemen voor bewustwording van je netwerk; een lange adem is nodig. Zo zorg je dat alle spelers beseffen dat lage basisvaardigheden impact hebben op ons allemaal.

Energie te herkennen en gebruiken in de netwerken en organisaties om je heen. Kiezen mag: waarom dan niet voor samenwerking waar enthousiasme in zit!

Onverwachte samenwerkingen aan te gaan. Dat levert vaak meer op dan trekken aan afspraken met samenwerkingsverbanden of in gemeentelijk beleid.

Samen met de doelgroep het aanbod te ontwikkelen dat past bij hun dagelijkse bezigheden en motivaties. Waardoor je hen echt bereikt, betrekt en hélpt.

Interactief handboek - 'spelregels'

Het handboek beschrijft in 4 fasen de stappen in het ontwikkelen van een strategie voor hoger bereik van de NT1-doelgroep. Klik op de titels, hoofdstuk nummering en iconen om te navigeren.

Stappenplan - 'kickstart'

Het stappenplan toont je alle mogelijke stappen met werkbladen. Je bepaalt waar je staat en op welk moment je start. Heb je een enthousiaste vindplaats? Je hoeft niet bij 0 te beginnen!

Werkbladen - 'speelstukken'

Voor jouw gemak en overzicht: een werkblad is een visuele tool op A3-formaat. Print hem en vul hem stap voor stap in om je ideeën en activiteiten in kaart te brengen of te creëren. Bekijk alle werkbladen.

Voortgangsposter - 'score'

Jouw project mag gezien worden! Houd je voortgang bij op deze poster en hang hem op jouw werkplek op. Zo zie je wat je bereikt. Met post-its geef je jezelf de ruimte voor voortschrijdend inzicht.

Ervaringen delen

In de groep Hoger bereik op Biebtobieb kun je kennis en ervaringen delen rond deze aanpak. Maak er gebruik van! Voedt andere bibliotheken met jouw good practices. Zo bereiken we sneller en meer mensen die deze steun kunnen gebruiken.  

Relevante links