Basisvaardigheden volwassenen

Hulp bij corona-apps en -websites van de overheid

Op verzoek van het ministerie van VWS speelden veel bibliotheken een ondersteunende rol om het corona-virus in te dammen. Er zijn nog steeds websites en materialen beschikbaar voor medewerkers en bezoekers.
Inhoudsblokken

Veel mensen hebben vragen over coronagerelateerde zaken, zoals installatie en gebruik van overheids-apps of websites. Denk aan afspraken maken voor een vaccinatie of test. Bibliotheken kunnen hulp bieden, bijvoorbeeld vanuit het IDO.

Blueprint-pagina

De blueprint-pagina CoronaMelder-app is vernieuwd en qua inhoud verbreed naar uitleg over corona-apps en -websites (van de overheid).

Lees meer over de blueprint-pagina op MetdeKB.
Bekijk de corona-pagina op Bibliotheek.nl.

Toolkit Hulp bij corona(booster)prik afspreken

De toolkit omvat:

Je kunt de flyers en filmpjes inzetten via plekken waar de doelgroep komt. Denk bijvoorbeeld aan huisartspraktijk, welzijnsorganisatie of moskee. De toolkit is samen met BplusC, Stichting Lezen en Schrijven, het RIVM en de GGD ontwikkeld.
Je vindt de toolkit Hulp bij coronaprik/boosterprik op de portal Landelijke huisstijl.

(Overheids)informatie en -sites over vaccinatie

Ervaringen delen

Op Biebtobieb, in de groep Kansen|Crisis, kun je ervaringen en vragen delen met andere bibliotheken die dit aanbod (willen) bieden.

De rol van de bibliotheek

Burgers stellen ook vragen over privacy-gerelateerde kwesties. Dat biedt de bibliotheek als onafhankelijke partij een uitgelezen kans om hen met onafhankelijke informatie te ondersteunen om weloverwogen keuzen te maken.

Meer informatie