Basisvaardigheden volwassenen
Voor veel thema's rond basisvaardigheden zijn er toolkits. Hieronder vind je een overzicht. Afzonderlijke toolkits worden ook vermeld op de betreffende themapagina's. Naast kant-en-klaarmateriaal, zijn er ook veel aanpasbare materialen waarop je een eigen logo, tekst of beeld kunt vermelden. En tot slot zijn er blueprint-pagina's (zie onder aan deze pagina).
Inhoudsopgave
Inhoudsblok

De meeste toolkits vind je op de portal Landelijke huisstijl. Als je eerst inlogt, kom je direct bij de toolkit van je keuze. Heeft jouw bibliotheek nog geen inlog, dan kun je die aanvragen via de homepage van de portal.

Digitale inclusie

Donorregistratie

Belastingdienst

Corona

Inburgering

Empowerment

Hoger bereik

Taal

  • Toolkit campagne Taalvaardigheid - Met de campagnematerialen voor NT1 en hun sociale omgeving onderstreep je de positionering van de bibliotheek als toegankelijke plek om je taalvaardigheid te verbeteren. De beelden zijn ook los te downloaden.
  • Toolkit De Liedjeskast - Inspiratie voor activiteiten, onder meer een Liedjeskast-quiz en Liedjeskast-dictee. Verder middelen als narrow-casting, posters, flyers en kaarten.
  • Toolkit Tel mee met Taal - Lesmateriaal, handige downloads en tips hoe je laaggeletterdheid kunt signaleren, te vinden op de site van Tel mee met Taal.
  • Toolkit basisvaardigheden algemeen - Posters en flyers. Boodschap: voor hulp en cursussen rond taal-, digitale en rekenvaardigheden kun je in de bibliotheek terecht.

Digitaal

  • Toolkit Klik & Tik - Digitale en fysieke materialen waarmee je de cursussen van Klik & Tik lokaal kunt promoten. De beelden zijn ook los te downloaden.
  • Toolkit SeniorWeb - Aanpasbare poster en flyer, narrowcast slides, social media banners en webbanners, en teksten voor social, nieuwsbrief en een lokaal persbericht. De beelden zijn ook los te downloaden.
  • Toolkit Digidingen-desk - Materiaal van Stichting Digisterker.
  • Toolkit basisvaardigheden algemeen - Posters en flyers. Boodschap: voor hulp en cursussen rond taal-, digitale en rekenvaardigheden kun je in de bibliotheek terecht.

Werk & Inkomen

Gecijferdheid (Rekenen & Geld)

Gezondheid

Gezinsaanpak

Basisvaardigheden algemeen

  • Toolkit Basisvaardigheden algemeen: algemeen promotiemateriaal zoals posters en flyers om te verspreiden bij vindplaatsen waar de doelgroep komt of in te leggen bij reclamefolderpakketten, en advertenties in huis-aan-huisbladen. Met een afzonderlijke map Beelden Basisvaardigheden, waaronder ook algemene afbeeldingen.

Blueprint-pagina's Basisvaardigheden (WaaS)

Zie ook het complete overzicht van blueprints en voorbeeld-pagina's op MetdeKB.

Zie ook