Basisvaardigheden volwassenen
Logo
Afbeelding
Oefenen.nl, logo

Oefenen.nl: licentie voor bibliotheken

Op Oefenen.nl kan men oefenen met taal, rekenen, computer & internet, omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en meer. Het Basispakket dat de KB heeft ingekocht voor bibliotheken omvat 40 programma's, verdeeld over diverse thema's. Daarnaast zijn er bonusprogramma's van Steffie en Oefenen met DigiD. Tot slot is er een aanvullend pakket. De ingekochte leermiddelen kan de bibliotheek zonder licentiekosten inzetten.
Inhoudsblokken
Oefenen.nl, logo

Basispakket

Het Basispakket omvat:

Bekijk ook het filmpje Basispakket.

Aanvullend pakket

Ondersteuning en documentatie

Wil je (beter) werken met de programma's van Oefenen.nl? Volg dan de Basistraining. Je kunt 5 modules los van elkaar doorlopen. Of check de Tips - werken met Oefenen.nl.
Ook kun je de kennisbank Oefenen.nl gebruiken. Die wordt regelmatig aangevuld met artikelen en webinars voor docenten, begeleiders en vrijwilligers.
Tot slot: meld je aan voor de Nieuwsbrief Oefenen.nl.

Accounts

Vanaf 2021 heeft de KB onbeperkt accounts ingekocht. Dat betekent dat je ze kosteloos kunt gebruiken.
Je hoeft de accounts niet meer te ontkoppelen als een deelnemer klaar is met leren in de bibliotheek.

Kennismaken

Oefenen.nl is de plek waar je kunt oefenen met taal, rekenen, computer en internet. En ook omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en nog veel meer. Oefenen.nl staat voor een inclusieve samenleving en gelooft net als de bibliotheek in een wereld waarin iedereen kan meedoen. 

Maak kennis met Oefenen.nl en het basispakket voor bibliotheken in deze video.

Meer informatie en Helpdesk