Basisvaardigheden volwassenen
Logo
Afbeelding
Beter rekenen, schermafbeelding

Beter Rekenen

Online oefeningen in rekenvaardigheden
Inhoudsblokken

Wat is het?

Wat: dagelijkse online testen rekenen
Thema: Rekenen & Geld, Taal
Link: Beter Rekenen 
Kosten: gratis 
Vorm: online oefenen

Beter rekenen, schermafbeelding

Op de Beter Rekenen-website vind je de belangrijkste basisprincipes van en oefeningen met rekenen. Deelnemers kunnen zich aanmelden en elke werkdag een uitnodiging voor de nieuwe test ontvangen.
Je kunt op de site een flyer/poster downloaden om leerlingen mee te werven in de bibliotheek. Er is ook een app, een mobiele versie.

Met een inlog bij Beter Rekenen staan elke werkdag vier opgaven klaar. Indien gewenst ontvangen deelnemers elke werkdag een e-mailbericht met een link rechtstreeks naar de test. Bij elke opgave kan men een antwoord aanklikken en verzenden, waarna direct zichtbaar is of de juiste antwoorden gekozen zijn en een korte uitleg. Er is ook inzicht in hoe de andere deelnemers het (gemiddeld) gedaan hebben. En men kan de score van de afgelopen zes weken vergelijken met de gemiddelde score van alle deelnemers.
Er zijn drie niveaus, van beginner (1F) tot flink gevorderd (3F). 

Op de website vind je ook een voorbeeldposter voor in de bibliotheek. 

Dit programma maakt geen onderdeel uit van de programma's die landelijk zijn ingekocht. Zie hiervoor het totaaloverzicht van landelijk ingekochte educatieve content Basisvaardigheden.