Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

Vergelijken

Delftse Methode - De Delftse grammatica

0
In dit boek worden de Nederlandse grammaticaregels op heldere wijze uitgelegd.

Aan bod komen de basisregels van het Nederlands: werkwoorden, ontkenning, zelfstandig naamwoord, bijvoeglijk naamwoord, voornaamwoorden, er, te + infinitief en woordvolgorde. Grammaticaregels worden toegelicht met voorbeelden in korte teksten zonder grammaticale terminologie. Dit helpt cursisten op natuurlijk wijze de Nederlandse grammatica te leren. Problemen en uitzonderingen worden extra toegelicht. Naast het boek is er een online oefenomgeving op NT@ School. Cursisten kunnen hier zelfstandig mee oefenen. Deze methode is geschikt voor klassikaal gebruik en voor zelfstudie. Het kan gebruikt worden naast elke reguliere NT2-methode. 

map

Kenmerken

Doelgroep
Basisvaardigheden algemeen
Domein
Taal
Inburgering
Thema's
Grammatica
Nederlands
Taal
Vorm
Volledig digitaal
Volledig op papier
NT1 niveau
Niet van toepassing
NT2 niveau
A1
A2
B1
Digitaal niveau
Niet van toepassing
Rekenniveau
Niet van toepassing
Soort
Methodisch
Ondersteuning voor leerders
Antwoordsleutels
Helpdesk
Uitleg bij oefeningen
Ondersteuning voor begeleiders
Handleiding
Instructievideo's
Voortgang volgsysteem
Omvang
Online leeromgeving, tekstboek en woordenlijsten
Aanbieder
Boom uitgevers
Kosten
Niet gratis

Toegang

Aan deze programma’s kunnen maximaal 20 bibliotheken meedoen. Interesse? Neem dan contact op met Stephanie Verhagen. Geef hierbij ook het aantal verwachte deelnemers door. Je krijgt dan via de KB activatiecodes die je kunt uitdelen aan de deelnemers. Dit kan ook telefonisch of per mail.

Uit ervaring weten we dat het inrichten van de dienstverlening rondom dit pakket veel tijd en inspanning vraagt. Daarom geldt als voorwaarde voor deelname dat er, maximaal 3 maanden nadat de bibliotheek toegang heeft gekregen, minimaal 10 accounts actief zijn. De bibliotheek dient zich dus echt te committeren. Verder geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt, dus wees er snel bij! Als je ons al een mail had gestuurd, hoef je dat niet nogmaals te doen. Geef dan nog wel het gewenste aantal activatiecodes door.

Beoordeling

Jouw beoordeling

map

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Wij controleren beoordelingen op onder meer spam. Lees in de gebruiksvoorwaarden over de richtlijnen om een reactie te plaatsen. In onze privacyverklaring lees je hoe wij omgaan met je persoonsgegevens.