Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

Vergelijken

Digisterker voor vluchtelingen

0
Statushouders leren in deze cursus werken met de e-overheid. De cursus is gebaseerd op 'Werken met de e-overheid' en zet in op het vergroten van de zelfredzaamheid. Het betreft een cursus van 4-6 bijeenkomsten.

Integreren in Nederland houdt ook in 'Leren werken met de e-overheid' en relevante woorden leren,  informatievaardigheden en digitale vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het  aanvragen van DigiD of de OV-chipkaart, inzage hebben in je toeslagen of informatie zoeken op websites van de overheid. De cursus wordt onder begeleiding van (vrijwillige) docenten in kleine groepjes gegeven. Bibliotheken of Taalhuizen kunnen het aanbod lokaal vormgeven en organiseren samen met gemeente, welzijn of vluchtelingenwerk bijvoorbeeld als onderdeel van de Wet Inburgering. Naast het reguliere materiaal beschik je over aanvullend lesmateriaal voor cursist, docent en coördinator om de inhoud en het aanbod toegankelijker te maken. Denk aan woordenlijsten Arabisch,  Engels en Tigrinya. De cursus is ontwikkeld door Stichting Digisterker en Vluchtelingenwerk Nederland.

Digisterker voor vluchtelingen, logo

Kenmerken

Doelgroep
Vluchtelingen
Statushouders
NT2
Domein
Digitaal
Inburgering
Overheid
Thema's
DigiD
Zoeken en vinden bij e-overheid en de eigen gemeente
Inzage in mijn toeslagen
OV-chipkaart
Zorgverzekering
Donorregister
Mijn Overheid
Privacy en internetveiligheid
Mijninburgering
Vorm
Volledig digitaal
Volledig op papier
NT1 niveau
Niet van toepassing
NT2 niveau
A2
B1
Digitaal niveau
Basisniveau 1
Basisniveau 2
Rekenniveau
Niet van toepassing
Soort
Domeinbreed
Ondersteuning voor leerders
Bijeenkomsten
Uitleg bij oefeningen
Ondersteuning voor begeleiders
Handleiding
Kennisuitwisseling
Training
Voortgang volgsysteem
Omvang
4-6 bijeenkomsten
Aanbieder
Stichting Digisterker
Kosten
Gratis - landelijk ingekocht

Toegang

Om toegang tot de lesprogramma’s van Stichting Digisterker te krijgen, ontvangt de bibliotheek inlog­gegevens voor de betreffende websites. De websites bieden zowel ondersteuning voor de coördinator als voor de docenten.

Alle bibliotheken kunnen onbeperkt het lesmateriaal gebruiken en krijgen ondersteuning van Stichting Digisterker. Is jouw bibliotheek nog niet aangemeld, dan kun je gebruikmaken van de inkoopregeling via een aanmeldingsformulier.

Lees meer over toegang op de licentie-pagina van Stichting Digisterker.

Beoordeling

Jouw beoordeling

Digisterker voor vluchtelingen, logo

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Wij controleren beoordelingen op onder meer spam. Lees in de gebruiksvoorwaarden over de richtlijnen om een reactie te plaatsen. In onze privacyverklaring lees je hoe wij omgaan met je persoonsgegevens.