Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

Vergelijken

DigiVitaler - digitale zorg dichterbij

0
Mensen maken met dit lesprogramma kennis met digitale zorg en leren er mee werken. Elke les behandelt een vorm van digitale zorg vanuit het blended learning principe: cursisten leren online en offline, (meestal) in groepsverband en onder begeleiding van een docent.

Voor zowel cursist als docent  biedt het lesprogramma online en gedrukte lesmaterialen. Bij elke les hoort een boekje, een inleidende video, een werkblad met oefeningen, een quiz en tips. Om te oefenen met digitale zorg maken cursisten gebruik van openbaar toegankelijke websites, zoals Thuisarts.nl. Maar wanneer zij moeten inloggen op websites, dan kunnen zij gebruik maken van speciaal ontwikkelde demo-omgevingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan demo-omgevingen van de patiëntenportalen van huisartsen en ziekenhuizen. Voor de docenten is er een docenteninstructie en zijn er handleidingen voor het voorbereiden van de lessen. 
Daarnaast staat er aanvullende lesmateriaal op DigiVitaler.nl, waarmee je een andere les kunt verrijken, bijvoorbeeld over Meer digitale zorg.

Zie ook de marketingtoolkit DigiVitaler.

DigiVitaler, logo

Kenmerken

Doelgroep
Basisvaardigheden algemeen
Domein
Digitaal
Gezondheid
Thema's
Thuisarts.nl
Apotheek.nl
Gezondheidsapps
Patientenportaal huisarts
Patientenportaal ziekenhuis
Videoconsult
Donorregister
Vorm
Volledig digitaal
Volledig op papier
NT1 niveau
1F
2F
NT2 niveau
A2
B1
Digitaal niveau
Basisniveau 1
Basisniveau 2
Rekenniveau
Niet van toepassing
Soort
Domeinbreed
Ondersteuning voor leerders
Bijeenkomsten
Uitleg bij oefeningen
Ondersteuning voor begeleiders
Handleiding
Helpdesk
Instructievideo's
Kennisuitwisseling
Training
Omvang
Het lesmateriaal is modulair en kan worden ingezet om cursussen op maat te maken. Lessen duren ca. 1,5 uur.
Aanbieder
Stichting Digisterker
Kosten
Gratis - landelijk ingekocht

Toegang

Om toegang tot de lesprogramma’s van Stichting Digisterker te krijgen, ontvangt de bibliotheek inlog­gegevens voor de betreffende websites. De websites bieden zowel ondersteuning voor de coördinator als voor de docenten.

Alle bibliotheken kunnen onbeperkt het lesmateriaal gebruiken en krijgen ondersteuning van Stichting Digisterker. Is jouw bibliotheek nog niet aangemeld, dan kun je gebruikmaken van de inkoopregeling via een aanmeldingsformulier.

Lees meer over toegang op de licentie-pagina van Stichting Digisterker.

Voor het DigiVitaler-lesprogramma is er een korte docenten­instructie. Deze instructie is niet verplicht, maar wordt wel sterk aanbevolen als snelle introductie op het lesprogramma. Cursisten krijgen voor het DigiVitaler-programma via de bibliotheek een account. Hiermee kunnen zij zowel in de bibliotheek als thuis oefenen en video’s, demo’s en andere online lesmaterialen gebruiken.

Beoordeling

Jouw beoordeling

DigiVitaler, logo

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Wij controleren of jouw beoordeling aan de richtlijnen voldoet. Lees meer hierover in de gebruiksvoorwaarden, in onze privacyverklaring lees je hoe wij omgaan met je persoonsgegegevens.