Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

Vergelijken

DigLin+

0
Deze digitale alfabetiseringsmethode voor anderstalige jongeren en volwassenen is ingericht voor zelfstandig leren en geschikt voor ongeschoolde leerders. De oefeningen hebben een geleidelijke opbouw. Ingebouwde patronen zorgen voor regelmaat in het aanleren van taal en schrift.

Door de opzet is geen expliciete instructie nodig en leren ook ongeschoolde leerders op een volwassen, zelfstandige manier het Latijnse schrift. De methode kent een geleidelijke opbouw van klank naar woord en van zin naar tekst. Uitgangspunt daarbij is de autonomie van de cursist. Het programma motiveert deelnemers om hun doelen te bereiken en ondersteunt bij het zelfstandig doorlopen van de oefeningen. In de docenten­weergave kun je zien hoe lang leerders in DigLin+ bezig zijn geweest.

Bekijk de bibliotheekpagina van Boom handleidingen, FAQ en meer.

DigLin+, logo

Kenmerken

Doelgroep
Basisvaardigheden algemeen
Domein
Taal
Inburgering
Thema's
Letters
Woorden
Zinnen
Lezen
Schrijven
Luisteren
Spreken
Vorm
Volledig digitaal
Volledig op papier
NT1 niveau
Niet van toepassing
NT2 niveau
A1
A2
B1
Digitaal niveau
Niet van toepassing
Rekenniveau
Niet van toepassing
Soort
Methodisch
Ondersteuning voor leerders
Antwoordsleutels
Uitleg bij oefeningen
Voorleesfunctie
Ondersteuning voor begeleiders
Handleiding
Helpdesk
Instructievideo's
Voortgang volgsysteem
Webinars
Omvang
Een online oefenprogramma en 4 werkboeken
Aanbieder
Boom uitgevers
Kosten
Gratis - landelijk ingekocht

Toegang

Aan deze programma’s kunnen maximaal 20 bibliotheken meedoen. Interesse? Neem dan contact op met Tirza de Fockert. Geef hierbij ook het aantal verwachte deelnemers door. Je krijgt dan via de KB activatiecodes die je kunt uitdelen aan de deelnemers. Dit kan ook telefonisch of per mail.

Uit ervaring weten we dat het inrichten van de dienstverlening rondom dit pakket veel tijd en inspanning vraagt. Daarom geldt als voorwaarde voor deelname dat er, maximaal 3 maanden nadat de bibliotheek toegang heeft gekregen, minimaal 10 accounts actief zijn. De bibliotheek dient zich dus echt te committeren. Verder geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt, dus wees er snel bij! Als je ons al een mail had gestuurd, hoef je dat niet nogmaals te doen. Geef dan nog wel het gewenste aantal activatiecodes door.

Lees meer over toegang, activatiecodes en voorwaarden op de licentie-pagina van Boom Uitgevers.

Beoordeling

Jouw beoordeling

DigLin+, logo

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Wij controleren beoordelingen op onder meer spam. Lees in de gebruiksvoorwaarden over de richtlijnen om een reactie te plaatsen. In onze privacyverklaring lees je hoe wij omgaan met je persoonsgegevens.