Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

Vergelijken

Klik & Tik. De start 

0
Dit is een uitgebreid e-learningprogramma voor Iedereen die nauwelijks of nog nooit (zelfstandig) met de computer heeft gewerkt. Het programma bevat oefeningen voor digitale vaardigheden op het allereerste niveau. Het programma is ook beschikbaar in het Arabisch, Tigrinya en Engels.

De leerder wordt ondersteund door webhulp Jomi die stap voor stap vertelt hoe de computer werkt. Deelnemers leren onder andere de computer aanzetten, muis en toetsenbord gebruiken en het internet starten. Ook leren ze Oefenen.nl vinden en inloggen om te oefenen. Het programma ondersteunt cursisten bij het zelfstandig doorlopen van de oefeningen. De voortgang wordt bijgehouden in een volgsysteem. Na afronding van het programma, ontvangen cursisten een certificaat. Na dit programma kunnen zij verder oefenen met Klik & Tik. De basis, Het internet op, Samen op het web en Veilig online.

Zie ook: 

Klik en Tik. De start, logo

Kenmerken

Doelgroep
Basisvaardigheden algemeen
Domein
Digitaal
Thema's
Typen
Werken met de muis
Veiligheid op internet
Vorm
Volledig digitaal
NT1 niveau
Niet van toepassing
NT2 niveau
A1
Digitaal niveau
Instroom
Rekenniveau
Niet van toepassing
Soort
Domeinbreed
Ondersteuning voor leerders
Antwoordsleutels
Helpdesk
Uitleg bij oefeningen
Voorleesfunctie
Ondersteuning voor begeleiders
Handleiding
Helpdesk
Voortgang volgsysteem
Webinars
Omvang
11 hoofdstukken
Aanbieder
Oefenen.nl
Kosten
Gratis - landelijk ingekocht

Toegang

Op Oefenen.nl kan men oefenen met taal, rekenen, computer & internet, omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en meer. Het Basispakket dat de KB heeft ingekocht voor bibliotheken omvat 40 programma's, verdeeld over diverse thema's.

Daarnaast zijn er bonusprogramma's van Steffie en Oefenen met DigiD. Tot slot is er een aanvullend pakket. De programma's kan de bibliotheek zonder licentiekosten inzetten.

Lees meer over toegang, ondersteuning en documentatie op de licentie-pagina van Oefenen.nl.
Zie ook de kennisbank Oefenen.nl. Die wordt regelmatig aangevuld met artikelen en webinars voor docenten, begeleiders en vrijwilligers.

Beoordeling

Jouw beoordeling

Klik en Tik. De start, logo

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Wij controleren beoordelingen op onder meer spam. Lees in de gebruiksvoorwaarden over de richtlijnen om een reactie te plaatsen. In onze privacyverklaring lees je hoe wij omgaan met je persoonsgegevens.