Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

Vergelijken

Klik & Tik. Samen op 't web 

0
Dit uitgebreide oefenprogramma voor digitale vaardigheden behandelt het derde niveau. Deelnemers leren wat sociale media zijn en hoe ze ermee kunnen werken.

Ze leren een profiel aanmaken en contact leggen met andere mensen. Ook leren ze reageren op berichten en zelf berichten, filmpjes, foto’s, links en muziek plaatsen. Verder is een papieren werkboek met oefeningen beschikbaar. Het programma ondersteunt deelnemers bij het zelfstandig doorlopen van de oefeningen. De voortgang wordt bijgehouden in een volgsysteem. Na afronding van het programma, ontvangen deelnemers een certificaat. Naast dit programma kunnen zij oefenen met Klik & Tik. Het internet op en Veilig online.

Zie ook:

Klik & Tik Samen op 't web, logo

Kenmerken

Doelgroep
Basisvaardigheden algemeen
Domein
Digitaal
Thema's
Sociale media gebruiken
Facebook
WhatsApp
Skype
Vorm
Volledig digitaal
Volledig op papier
NT1 niveau
1F
NT2 niveau
B1
Digitaal niveau
Basisniveau 2
Rekenniveau
Niet van toepassing
Soort
Domeinbreed
Ondersteuning voor leerders
Antwoordsleutels
Helpdesk
Voorleesfunctie
Ondersteuning voor begeleiders
Handleiding
Helpdesk
Voortgang volgsysteem
Webinars
Omvang
21 hoofdstukken
Aanbieder
Oefenen.nl
Kosten
Gratis - landelijk ingekocht

Toegang

Op Oefenen.nl kan men oefenen met taal, rekenen, computer & internet, omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en meer. Het Basispakket dat de KB heeft ingekocht voor bibliotheken omvat 40 programma's, verdeeld over diverse thema's.

Daarnaast zijn er bonusprogramma's van Steffie en Oefenen met DigiD. Tot slot is er een aanvullend pakket. De programma's kan de bibliotheek zonder licentiekosten inzetten.

Lees meer over toegang, ondersteuning en documentatie op de licentie-pagina van Oefenen.nl.
Zie ook de kennisbank Oefenen.nl. Die wordt regelmatig aangevuld met artikelen en webinars voor docenten, begeleiders en vrijwilligers.

Beoordeling

Jouw beoordeling

Klik & Tik Samen op 't web, logo

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Wij controleren beoordelingen op onder meer spam. Lees in de gebruiksvoorwaarden over de richtlijnen om een reactie te plaatsen. In onze privacyverklaring lees je hoe wij omgaan met je persoonsgegevens.