Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

Vergelijken

Lees en Schrijf! Spelling en grammatica (3)

0
Met dit online programma oefenen deelnemers met spelling, werkwoorden, teksten en zinnen, leestekens en begrippen. Ze leren onder andere woorden spellen, werkwoorden vervoegen en punten en vraagtekens gebruiken.

Bij het programma is een papieren werkboek met oefeningen beschikbaar. Het programma ondersteunt leerders bij het zelfstandig doorlopen van de oefeningen. De voortgang wordt bijgehouden in een volgsysteem. Na succesvolle afronding van het programma, ontvangen leerders een certificaat. Van Spelling en grammatica zijn ook 2 eerdere delen op lagere niveaus beschikbaar. De programma's zijn onderdeel van een uitgebreide serie, Lees en Schrijf!, voor het oefenen met taal. Deze is toegankelijk via het oefenportaal Oefenen.nl.

Drie mensen aan tafel rond een beeldscherm

Kenmerken

Doelgroep
Basisvaardigheden algemeen
Domein
Taal
Thema's
Spelling
Werkwoorden
Teksten
Zinnen
Leestekens
Begrippen
Vorm
Volledig digitaal
Volledig op papier
NT1 niveau
2F
NT2 niveau
Niet van toepassing
Digitaal niveau
Niet van toepassing
Rekenniveau
Niet van toepassing
Soort
Domeinbreed
Ondersteuning voor leerders
Antwoordsleutels
Helpdesk
Uitleg bij oefeningen
Voorleesfunctie
Ondersteuning voor begeleiders
Handleiding
Helpdesk
Voortgang volgsysteem
Webinars
Omvang
5 hoofdstukken
Aanbieder
Oefenen.nl
Kosten
Gratis - landelijk ingekocht

Toegang

Op Oefenen.nl kan men oefenen met taal, rekenen, computer & internet, omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en meer. Het Basispakket dat de KB heeft ingekocht voor bibliotheken omvat 40 programma's, verdeeld over diverse thema's.

Daarnaast zijn er bonusprogramma's van Steffie en Oefenen met DigiD. Tot slot is er een aanvullend pakket. De programma's kan de bibliotheek zonder licentiekosten inzetten.

Lees meer over toegang, ondersteuning en documentatie op de licentie-pagina van Oefenen.nl.
Zie ook de kennisbank Oefenen.nl. Die wordt regelmatig aangevuld met artikelen en webinars voor docenten, begeleiders en vrijwilligers.

Beoordeling

Jouw beoordeling

Drie mensen aan tafel rond een beeldscherm

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Wij controleren beoordelingen op onder meer spam. Lees in de gebruiksvoorwaarden over de richtlijnen om een reactie te plaatsen. In onze privacyverklaring lees je hoe wij omgaan met je persoonsgegevens.