Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

Vergelijken

Lees en schrijf! Taal op je werk

0
Met dit online programma oefenen leerders met lezen, schrijven en spelling in werk gerelateerde situaties en krijgen deelnemers lees- en schrijftips. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere het loonstrookje lezen, reiskostenformulier invullen en een sollicitatiebrief schrijven.

Bij het programma wordt een YouTube-serie aangeboden. In 12 afleveringen spreekt Dieuwertje Blok met mensen die moeite hebben (gehad) met lezen en schrijven. Ze hebben ervaren hoe dat is op hun werk en vertellen wat ze hebben gedaan om beter te lezen en schrijven en hoe het nu met ze is. Daarnaast is een papieren werkboek met oefeningen beschikbaar. Het programma ondersteunt leerders bij het zelfstandig doorlopen van de oefeningen. De voortgang wordt bijgehouden in een volgsysteem. Na succesvolle afronding van het programma, ontvangen leerders een certificaat. Het programma is onderdeel van een uitgebreide serie, Lees en Schrijf!, voor het oefenen met taal. Deze is toegankelijk via het oefenportaal Oefenen.nl.

Vrouw hangt briefje aan wand in magazijn

Kenmerken

Doelgroep
Basisvaardigheden algemeen
Domein
Taal
Werk & inkomen
Thema's
Groenvoorziening
Maaltijdservice
Wegenparkbeheer
Schoonmaak
Terreinonderhoud
Vrijwilligerswerk
Catering
Eigen bedrijf
Stage
Fruitteelt
Management
Grondwerk
Loonstrookje
Sollicitatiebrief
Reiskostenvergoeding
Pesten op het werk
Vorm
Volledig digitaal
Volledig op papier
NT1 niveau
1F
NT2 niveau
Niet van toepassing
Digitaal niveau
Niet van toepassing
Rekenniveau
Niet van toepassing
Soort
Domeinbreed
Ondersteuning voor leerders
Antwoordsleutels
Helpdesk
Uitleg bij oefeningen
Voorleesfunctie
Ondersteuning voor begeleiders
Handleiding
Helpdesk
Voortgang volgsysteem
Webinars
Omvang
12 hoofdstukken
Aanbieder
Oefenen.nl
Kosten
Gratis - landelijk ingekocht

Toegang

Op Oefenen.nl kan men oefenen met taal, rekenen, computer & internet, omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en meer. Het Basispakket dat de KB heeft ingekocht voor bibliotheken omvat 40 programma's, verdeeld over diverse thema's.

Daarnaast zijn er bonusprogramma's van Steffie en Oefenen met DigiD. Tot slot is er een aanvullend pakket. De programma's kan de bibliotheek zonder licentiekosten inzetten.

Lees meer over toegang, ondersteuning en documentatie op de licentie-pagina van Oefenen.nl.
Zie ook de kennisbank Oefenen.nl. Die wordt regelmatig aangevuld met artikelen en webinars voor docenten, begeleiders en vrijwilligers.

Beoordeling

Jouw beoordeling

Vrouw hangt briefje aan wand in magazijn

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Wij controleren beoordelingen op onder meer spam. Lees in de gebruiksvoorwaarden over de richtlijnen om een reactie te plaatsen. In onze privacyverklaring lees je hoe wij omgaan met je persoonsgegevens.