Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

Vergelijken

Lees en Schrijf! Toetsen

0
Deze toetsen zijn bedoeld voor leerders die geoefend hebben met Lees en Schrijf! Algemeen en Lees en Schrijf! Taal op je werk. Bij elke 3 hoofdstukken is er een toets voor lezen en een toets voor schrijven.

Met de toetsen kunnen leerders de opgedane kennis testen. Na afronding van de toets is te zien hoeveel procent goed is en of de toets is behaald. Het programma ondersteunt leerders bij het zelfstandig doorlopen van de oefeningen. De voortgang wordt bijgehouden in een volgsysteem. Na succesvolle afronding ontvangen leerders een certificaat. Het programma is onderdeel van een uitgebreide serie, Lees en Schrijf!, voor het oefenen met taal. Deze is toegankelijk via het oefenportaal Oefenen.nl.

Een vrouw met een boek in haar hand overhoort een andere vrouw

Kenmerken

Doelgroep
Basisvaardigheden algemeen
Domein
Taal
Werk & inkomen
Thema's
Toetsen
Vorm
Volledig digitaal
NT1 niveau
1F
NT2 niveau
Niet van toepassing
Digitaal niveau
Niet van toepassing
Rekenniveau
Niet van toepassing
Soort
Aspect(en) van domein
Ondersteuning voor leerders
Antwoordsleutels
Helpdesk
Uitleg bij oefeningen
Voorleesfunctie
Ondersteuning voor begeleiders
Handleiding
Helpdesk
Voortgang volgsysteem
Webinars
Omvang
3 toetsen over Lees en schrijf! Algemeen, verdeeld over 8 hoofdstukken) en 3 toetsen over Lees en schrijf! Taal op je werk, verdeeld over 8 hoofdstukken
Aanbieder
Oefenen.nl
Kosten
Gratis - landelijk ingekocht

Toegang

Op Oefenen.nl kan men oefenen met taal, rekenen, computer & internet, omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en meer. Het Basispakket dat de KB heeft ingekocht voor bibliotheken omvat 40 programma's, verdeeld over diverse thema's.

Daarnaast zijn er bonusprogramma's van Steffie en Oefenen met DigiD. Tot slot is er een aanvullend pakket. De programma's kan de bibliotheek zonder licentiekosten inzetten.

Lees meer over toegang, ondersteuning en documentatie op de licentie-pagina van Oefenen.nl.
Zie ook de kennisbank Oefenen.nl. Die wordt regelmatig aangevuld met artikelen en webinars voor docenten, begeleiders en vrijwilligers.

Beoordeling

Jouw beoordeling

Een vrouw met een boek in haar hand overhoort een andere vrouw

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Wij controleren beoordelingen op onder meer spam. Lees in de gebruiksvoorwaarden over de richtlijnen om een reactie te plaatsen. In onze privacyverklaring lees je hoe wij omgaan met je persoonsgegevens.