Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

Vergelijken

Lees en Schrijf! Uit en thuis

0
Een online programma waarmee leerders oefenen met lezen en schrijven. Onderwerpen hebben betrekking op het gewone leven in en om het huis. Hierbij moet de leerder soms taal- en rekendingen doen.

Zoals bijvoorbeeld een briefje lezen, een formulier invullen of uitrekenen hoe veel iets kost. Leerders oefenen daarnaast bijvoorbeeld met informatie opzoeken, rekenen en verwijswoorden. De oefeningen zijn opgebouwd van makkelijk naar moeilijk. Ook is een papieren werkboek met oefeningen beschikbaar. Het programma ondersteunt leerders bij het zelfstandig doorlopen van de oefeningen. De voortgang wordt bijgehouden in een volgsysteem. Na succesvolle afronding van het programma, ontvangen leerders een certificaat. Het programma is onderdeel van een uitgebreide serie, Lees en Schrijf!, voor het oefenen met taal. Deze is toegankelijk via het oefenportaal Oefenen.nl.

Vrouw met boek in woonkamer

Kenmerken

Doelgroep
Basisvaardigheden algemeen
Domein
Rekenen & geld
Taal
Thema's
Wonen
Klussen
Reizen
Eten
Bewegen
Uitgaan
Werken
Winkelen
Op bezoek gaan
Zorgen voor jezelf
Leren
Op vakantie gaan
Vorm
Volledig digitaal
Volledig op papier
NT1 niveau
Instroom
1F
NT2 niveau
Niet van toepassing
Digitaal niveau
Niet van toepassing
Rekenniveau
Niet van toepassing
Soort
Domeinbreed
Ondersteuning voor leerders
Antwoordsleutels
Helpdesk
Uitleg bij oefeningen
Voorleesfunctie
Ondersteuning voor begeleiders
Handleiding
Helpdesk
Voortgang volgsysteem
Webinars
Omvang
12 hoofdstukken
Aanbieder
Oefenen.nl
Kosten
Gratis - landelijk ingekocht

Toegang

Op Oefenen.nl kan men oefenen met taal, rekenen, computer & internet, omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en meer. Het Basispakket dat de KB heeft ingekocht voor bibliotheken omvat 40 programma's, verdeeld over diverse thema's.

Daarnaast zijn er bonusprogramma's van Steffie en Oefenen met DigiD. Tot slot is er een aanvullend pakket. De programma's kan de bibliotheek zonder licentiekosten inzetten.

Lees meer over toegang, ondersteuning en documentatie op de licentie-pagina van Oefenen.nl.
Zie ook de kennisbank Oefenen.nl. Die wordt regelmatig aangevuld met artikelen en webinars voor docenten, begeleiders en vrijwilligers.

Beoordeling

Jouw beoordeling

Vrouw met boek in woonkamer

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Wij controleren beoordelingen op onder meer spam. Lees in de gebruiksvoorwaarden over de richtlijnen om een reactie te plaatsen. In onze privacyverklaring lees je hoe wij omgaan met je persoonsgegevens.