Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

Vergelijken

Oefen LINGO

0
Met dit programma leren leerders woorden herkennen, spellen, begrijpen hoe woorden in elkaar zitten en welke letters je achter elkaar kunt plaatsen. Het programma is een variant op het bekende tv-spel LINGO.

Het programma bestaat uit 7 hoofdstukken met een specifiek thema. Voorbeelden van thema's zijn eten, werk en natuur. Ieder hoofdstuk is onderverdeeld in 3 niveaus: beginner, gevorderde en expert. Het programma ondersteunt leerders bij het zelfstandig doorlopen van de oefeningen. De voortgang wordt bijgehouden in een volgsysteem. Na afronding van het programma, ontvangen leerders een certificaat. 

Lingo van Oefenen.nl, logo

Kenmerken

Doelgroep
Basisvaardigheden algemeen
Domein
Taal
Thema's
Eten
Werk
Wonen
Lichaam
Natuur
Vrije Tijd
Verkiezingen
Vorm
Volledig digitaal
NT1 niveau
Instroom
1F
NT2 niveau
A1
Digitaal niveau
Niet van toepassing
Rekenniveau
Niet van toepassing
Soort
Aspect(en) van domein
Ondersteuning voor leerders
Antwoordsleutels
Helpdesk
Uitleg bij oefeningen
Voorleesfunctie
Ondersteuning voor begeleiders
Handleiding
Helpdesk
Voortgang volgsysteem
Webinars
Omvang
7 hoofdstukken
Aanbieder
Oefenen.nl
Kosten
Gratis - landelijk ingekocht

Toegang

Op Oefenen.nl kan men oefenen met taal, rekenen, computer & internet, omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en meer. Het Basispakket dat de KB heeft ingekocht voor bibliotheken omvat 40 programma's, verdeeld over diverse thema's.

Daarnaast zijn er bonusprogramma's van Steffie en Oefenen met DigiD. Tot slot is er een aanvullend pakket. De programma's kan de bibliotheek zonder licentiekosten inzetten.

Lees meer over toegang, ondersteuning en documentatie op de licentie-pagina van Oefenen.nl.
Zie ook de kennisbank Oefenen.nl. Die wordt regelmatig aangevuld met artikelen en webinars voor docenten, begeleiders en vrijwilligers.

Beoordeling

Jouw beoordeling

Lingo van Oefenen.nl, logo

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Wij controleren beoordelingen op onder meer spam. Lees in de gebruiksvoorwaarden over de richtlijnen om een reactie te plaatsen. In onze privacyverklaring lees je hoe wij omgaan met je persoonsgegevens.