Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

Vergelijken

Taalklas Engels

0
Een online programma waarmee leerders Engelse woorden leren uitspreken, lezen en schrijven. Ook leren ze korte Engelse zinnen.

De woorden en zinnen zijn dezelfde als in de Nederlandse versie van Taalklas 1. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere het huis, mijn lichaam, het weer en familie. De oefeningen zijn in het Engels. De bijbehorende uitlegvideo’s zijn in het Nederlands. Het programma ondersteunt leerders bij het zelfstandig doorlopen van de oefeningen. De voortgang wordt bijgehouden in een volgsysteem. Na afronding van het programma, ontvangen leerders een certificaat. De serie bevat ook 3 delen voor het leren van de Nederlandse taal: Taalklas 1, Taalklas 2 en Taalklas Plus. Alle delen zijn toegankelijk via het oefenportaal Oefenen.nl.

Taalklas Engels Oefenen.nl, logo

Kenmerken

Doelgroep
Basisvaardigheden algemeen
Domein
Taal
Thema's
Thuis
Mijn lichaam
Familie
Eten
Op school
Openbaar vervoer
Vrije Tijd
Vrienden
In de winkel
Op straat
Vorm
Volledig digitaal
NT1 niveau
Niet van toepassing
NT2 niveau
Niet van toepassing
Digitaal niveau
Niet van toepassing
Rekenniveau
Niet van toepassing
Soort
Domeinbreed
Ondersteuning voor leerders
Antwoordsleutels
Helpdesk
Uitleg bij oefeningen
Voorleesfunctie
Ondersteuning voor begeleiders
Handleiding
Helpdesk
Voortgang volgsysteem
Webinars
Omvang
12 hoofdstukken
Aanbieder
Oefenen.nl
Kosten
Gratis - landelijk ingekocht

Toegang

Op Oefenen.nl kan men oefenen met taal, rekenen, computer & internet, omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en meer. Het Basispakket dat de KB heeft ingekocht voor bibliotheken omvat 40 programma's, verdeeld over diverse thema's.

Daarnaast zijn er bonusprogramma's van Steffie en Oefenen met DigiD. Tot slot is er een aanvullend pakket. De programma's kan de bibliotheek zonder licentiekosten inzetten.

Lees meer over toegang, ondersteuning en documentatie op de licentie-pagina van Oefenen.nl.
Zie ook de kennisbank Oefenen.nl. Die wordt regelmatig aangevuld met artikelen en webinars voor docenten, begeleiders en vrijwilligers.

Beoordeling

Jouw beoordeling

Taalklas Engels Oefenen.nl, logo

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Wij controleren beoordelingen op onder meer spam. Lees in de gebruiksvoorwaarden over de richtlijnen om een reactie te plaatsen. In onze privacyverklaring lees je hoe wij omgaan met je persoonsgegevens.