Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

Vergelijken

Tel je geld

0
Dit online programma helpt leerders inzicht krijgen in hun inkomsten en uitgaven. Dit helpt bij het voorkomen van (grote) schulden. Daarnaast oefenen leerders ook hun taal- en rekenvaardigheden en digitale vaardigheden.

Het programma is op een laag taalniveau geschreven, zodat het voor iedereen begrijpelijk is. Tel je geld maakt ook gebruik van de Budgetplanner op Oefenen.nl. Het programma ondersteunt leerders bij het zelfstandig doorlopen van de oefeningen. De voortgang wordt bijgehouden in een volgsysteem. Na afronding van het programma, ontvangen leerders een certificaat. Het oefenprogramma is toegankelijk via het oefenportaal Oefenen.nl.

Zie ook de marketingtoolkit Tel je Geld.

Tel je Geld, logo

Kenmerken

Doelgroep
Basisvaardigheden algemeen
Domein
Rekenen & geld
Thema's
Inkomsten
Uitgaven
Budgetteren
Sparen
Lenen
Schulden
Vorm
Volledig digitaal
NT1 niveau
1F
NT2 niveau
Niet van toepassing
Digitaal niveau
Instroom
Basisniveau 1
Rekenniveau
1F
Soort
Domeinbreed
Ondersteuning voor leerders
Antwoordsleutels
Helpdesk
Uitleg bij oefeningen
Voorleesfunctie
Ondersteuning voor begeleiders
Handleiding
Helpdesk
Voortgang volgsysteem
Webinars
Omvang
12 hoofdstukken
Aanbieder
Oefenen.nl
Kosten
Gratis - landelijk ingekocht

Toegang

Op Oefenen.nl kan men oefenen met taal, rekenen, computer & internet, omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en meer. Het Basispakket dat de KB heeft ingekocht voor bibliotheken omvat 40 programma's, verdeeld over diverse thema's.

Daarnaast zijn er bonusprogramma's van Steffie en Oefenen met DigiD. Tot slot is er een aanvullend pakket. De programma's kan de bibliotheek zonder licentiekosten inzetten.

Lees meer over toegang, ondersteuning en documentatie op de licentie-pagina van Oefenen.nl.
Zie ook de kennisbank Oefenen.nl. Die wordt regelmatig aangevuld met artikelen en webinars voor docenten, begeleiders en vrijwilligers.

Beoordeling

Jouw beoordeling

Tel je Geld, logo

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Wij controleren beoordelingen op onder meer spam. Lees in de gebruiksvoorwaarden over de richtlijnen om een reactie te plaatsen. In onze privacyverklaring lees je hoe wij omgaan met je persoonsgegevens.