Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

Vergelijken

Thuis op School

0
Ouders leren over de opvoeding van kinderen thuis en op school. Ze krijgen informatie en kunnen oefenen met onderwerpen zoals huiswerk maken en de juiste school kiezen. Ze ontdekken ook wat een kind op school leert.

Dit programma wil zo ouderbetrokkenheid bij de ouders vergroten. Ouders leren wat het verschil is tussen de voorschool, basisschool en brede school. Ze krijgen informatie over wat kinderen in elke groep leren en wat hun huiswerk inhoudt. Ook krijgen ze tips om hun kind met huiswerk te helpen. Tenslotte leren ze waarom de schoolreis en werkweek belangrijk zijn. Het programma ondersteunt leerders bij het zelfstandig doorlopen van de oefeningen. Na succesvolle afronding van het programma, ontvangen leerders een certificaat. Het oefenprogramma is toegankelijk via het oefenportaal Oefenen.nl.

Thuis op school, logo

Kenmerken

Doelgroep
Basisvaardigheden algemeen
Domein
Gezin
Inburgering
Thema's
Schoolkeuze
Opvoeding
Huiswerk maken
Schoolregels
Thuisregels
Ouderbetrokkenheid
Ondersteuning van leerlingen
Vorm
Volledig digitaal
NT1 niveau
1F
NT2 niveau
B1
Digitaal niveau
Niet van toepassing
Rekenniveau
Niet van toepassing
Soort
Domeinbreed
Ondersteuning voor leerders
Antwoordsleutels
Helpdesk
Mobiele app
Uitleg bij oefeningen
Voorleesfunctie
Ondersteuning voor begeleiders
Handleiding
Helpdesk
Voortgang volgsysteem
Webinars
Omvang
17 hoofdstukken
Aanbieder
Oefenen.nl
Kosten
Gratis - landelijk ingekocht

Toegang

Op Oefenen.nl kan men oefenen met taal, rekenen, computer & internet, omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en meer. Het Basispakket dat de KB heeft ingekocht voor bibliotheken omvat 40 programma's, verdeeld over diverse thema's.

Daarnaast zijn er bonusprogramma's van Steffie en Oefenen met DigiD. Tot slot is er een aanvullend pakket. De programma's kan de bibliotheek zonder licentiekosten inzetten.

Lees meer over toegang, ondersteuning en documentatie op de licentie-pagina van Oefenen.nl.
Zie ook de kennisbank Oefenen.nl. Die wordt regelmatig aangevuld met artikelen en webinars voor docenten, begeleiders en vrijwilligers.

Beoordeling

Jouw beoordeling

Thuis op school, logo

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Wij controleren beoordelingen op onder meer spam. Lees in de gebruiksvoorwaarden over de richtlijnen om een reactie te plaatsen. In onze privacyverklaring lees je hoe wij omgaan met je persoonsgegevens.