Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

Vergelijken

Uitleg over corona met Steffie 

0
Leerders krijgen uitleg over het coronavirus in makkelijke taal. Het fictieve personage Steffie vertelt wat mensen wel en niet moeten doen. Uitleg is ook beschikbaar in het Engels, Arabisch, Roemeens, Somalisch, Turks, Pools Bulgaars, Papiaments en Tigrinya.

De uitleg wordt ondersteund met kleurrijke illustraties en animaties. Zo wordt moeilijke informatie op een makkelijke manier toegelicht. De informatie helpt mensen voorkomen dat zij zelf en anderen ziek worden. Onderwerpen die aan bod komen zijn: het coronavirus, de coronaregels, vaccinatie, quarantaine, de avondklok, zorg tijdens corona, testen op corona en de Corona Melder app. Ook is er een weekplanner die leerders helpt activiteiten te plannen. Dat geeft ze houvast tijdens de lockdownperiode. De weekplanner kan worden gedownload en geprint.

Corona met Steffie, animatietekening

Kenmerken

Doelgroep
Basisvaardigheden algemeen
Domein
Gezondheid
Thema's
Corona
Covid
Vorm
Volledig digitaal
NT1 niveau
Niet van toepassing
NT2 niveau
Niet van toepassing
Digitaal niveau
Niet van toepassing
Rekenniveau
Niet van toepassing
Soort
Aspect(en) van domein
Ondersteuning voor leerders
Uitleg bij oefeningen
Voorleesfunctie
Omvang
7 hoofdstukken
Aanbieder
Leer zelf online
Kosten
Gratis - niet landelijk ingekocht

Toegang

Je kunt via de link rechtstreeks naar het programma. Maar je kunt ook via een account op Oefenen.nl naar het programma toe.

Beoordeling

Jouw beoordeling

Corona met Steffie, animatietekening

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Wij controleren beoordelingen op onder meer spam. Lees in de gebruiksvoorwaarden over de richtlijnen om een reactie te plaatsen. In onze privacyverklaring lees je hoe wij omgaan met je persoonsgegevens.