Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

Vergelijken

Werken met een Mac

0
In deze cursus leert de cursist werken met een Mac: het gebruik van bestanden, mappen en apps. Verder gaat het over de werking van de apps Finder, Mail en Safari en de onderhouds- en veiligheidsfuncties van de Mac.

Aan bod komen: apps installeren en gebruiken, bestanden en mappen gebruiken in Finder en e-mails ontvangen en versturen met Mail. Ook wordt Safari behandeld waarmee je websites kunt bezoeken. Onderhoud en veiligheid van een Mac komen ook aan de orde.

Voor deze cursus is een Mac, iMac of MacBook nodig, ervan uitgaande dat de Mac al is ingesteld en de cursist weet hoe de computer te bedienen. Is dat niet het geval? Dan is het volgen van de cursus(sen) Mac bedienen en/of Basisinstellingen van een Mac een aanbeveling.

Zie ook de marketingtoolkit SeniorWeb.

Kenmerken

Doelgroep
Basisvaardigheden algemeen
Domein
Digitaal
Thema's
Apps
Bestanden en mappen
E-mail
Internet
Foto's
Foto's beheren
Onderhoud
Veiligheid
Vorm
Volledig digitaal
NT1 niveau
Niet van toepassing
NT2 niveau
Niet van toepassing
Digitaal niveau
Instroom
Basisniveau 1
Rekenniveau
Niet van toepassing
Soort
Aspect(en) van domein
Ondersteuning voor leerders
Helpdesk
Uitleg bij oefeningen
Ondersteuning voor begeleiders
Handleiding
Helpdesk
Omvang
6 hoofdstukken met 5 Tussentoetsen en een afsluiting met een Eindtoets
Aanbieder
SeniorWeb
Kosten
Gratis - landelijk ingekocht

Toegang

Het aanbod is ontsloten via de speciale website Bibliotheek.SeniorWeb.nl. Cursisten (leden en niet-leden) krijgen via de bibliotheek een account waarmee ze in de bibliotheek of thuis kunnen oefenen. Bibliotheken kunnen op deze site cursisten toevoegen en beheren, en het gebruik monitoren.

Je kunt extra begeleiding bieden in de bibliotheek. Zo kun je een 'hybride mix' aanbieden van oefenen en hulp in de bibliotheek, én online thuis oefenen.

Lees meer over toegang op de licentie-pagina van SeniorWeb.

Beoordeling

Jouw beoordeling

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Wij controleren beoordelingen op onder meer spam. Lees in de gebruiksvoorwaarden over de richtlijnen om een reactie te plaatsen. In onze privacyverklaring lees je hoe wij omgaan met je persoonsgegevens.