Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

Vergelijken

Zelf starten met Nederlands

0
Een zelfstudiepakket voor laagopgeleide anderstaligen ontwikkeld in opdracht van het ministerie van BZK. Het pakket bevat oefeningen voor cursisten die goed kunnen lezen en schrijven en voor analfabeten of mensen die in een ander schrift zijn gealfabetiseerd.

Het lespakket is met name gericht op arbeidsmigranten en bevat ook instructies in het Pools, Bulgaars en Roemeens. Oefeningen gaan over alledaagse situaties in privé en werksfeer. Het leermiddel is niet meer verkrijgbaar via de uitgever. Daarom verwijzen we naar de bibliotheekcatalogus.

fiets, aardbei, buschauffeur en huizen

Kenmerken

Doelgroep
Laagopgeleide anderstaligen NT2
Domein
Taal
Thema's
Jezelf voorstellen
Dagen van de week
Seizoenen
Vervoer
Eten en drinken
Het gezin
Naar school
Op het werk
Vrije Tijd
Vorm
Volledig op papier
NT1 niveau
Niet van toepassing
NT2 niveau
A1
Digitaal niveau
Niet van toepassing
Rekenniveau
Niet van toepassing
Soort
Domeinbreed
Ondersteuning voor leerders
Antwoordsleutels
Uitleg bij oefeningen
Omvang
Zelfstudiepakket
Aanbieder
Boom uitgevers
Kosten
Niet gratis

Toegang

Aan deze programma’s kunnen maximaal 20 bibliotheken meedoen. Interesse? Neem dan contact op met Stephanie Verhagen. Geef hierbij ook het aantal verwachte deelnemers door. Je krijgt dan via de KB activatiecodes die je kunt uitdelen aan de deelnemers. Dit kan ook telefonisch of per mail.

Uit ervaring weten we dat het inrichten van de dienstverlening rondom dit pakket veel tijd en inspanning vraagt. Daarom geldt als voorwaarde voor deelname dat er, maximaal 3 maanden nadat de bibliotheek toegang heeft gekregen, minimaal 10 accounts actief zijn. De bibliotheek dient zich dus echt te committeren. Verder geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt, dus wees er snel bij! Als je ons al een mail had gestuurd, hoef je dat niet nogmaals te doen. Geef dan nog wel het gewenste aantal activatiecodes door.

Beoordeling

Jouw beoordeling

fiets, aardbei, buschauffeur en huizen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Wij controleren beoordelingen op onder meer spam. Lees in de gebruiksvoorwaarden over de richtlijnen om een reactie te plaatsen. In onze privacyverklaring lees je hoe wij omgaan met je persoonsgegevens.