Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

Vergelijken

Zoek Werk

0
Deze sollicitatietraining op taalniveau A1 heeft als doel deelnemers te leren zo zelfstandig mogelijk werk te zoeken. Leerders oefenen zelfstandig of met begeleiding door een bibliotheekmedewerker of vrijwilliger.

De interactieve online omgeving bevat video's en oefeningen. In de korte video’s komen alle relevante onderwerpen in een rustig tempo aan bod. In het bijbehorende werkboek staan een samenvatting, begrippenlijst en oefeningen. De oefeningen helpen om het geleerde toe te passen in de praktijk. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: CV en sollicitatiebrief maken, sollicitatiegesprekken, netwerken en hoe een uitzendbureau werkt. Verder interessant: nieuwe mensen ontmoeten, hulp vragen in de directe omgeving en verschillende manieren van zoeken. De training is ontwikkeld voor deelnemers t/m opleidingsniveau mbo-4. Dit programma is zowel voor NT1- als NT2-deelnemers in te zetten.

Zie ook de marketingtoolkit met aanpasbare materialen. Bekijk ook dit filmpje waarin de Bibliotheek Hengelo en De Levende Sollicitatiegids vertellen hoe je Zoek Werk kunt inzetten.

Man werkt aan werkbank met gereedschappen

Kenmerken

Doelgroep
Werkzoekenden
Domein
Werk & inkomen
Inburgering
Thema's
Solliciteren
Sollicitatiebrief
Uitzendbureau
LinkedIn
Rekruters
Netwerken
Vorm
Volledig digitaal
Volledig op papier
NT1 niveau
Niet van toepassing
NT2 niveau
A1
Digitaal niveau
Niet van toepassing
Rekenniveau
Niet van toepassing
Soort
Aspect(en) van domein
Ondersteuning voor leerders
Helpdesk
Uitleg bij oefeningen
Ondersteuning voor begeleiders
Handleiding
Helpdesk
Omvang
3 maanden lang toegang tot de training. Meedoen is flexibel.
Aanbieder
De Levende Sollicitatiegids
Kosten
Gratis - landelijk ingekocht

Toegang

Voor Zoek Werk en Samen solliciteren met Walk&Talk geldt dat er maximaal 100 bibliotheken mee kunnen doen. Begeleiders doorlopen een korte introductietraining met informatie over de toepassing van het programma.

Lees meer over toegang op de licentiepagina van De Levende Sollicitatiegids.

Beoordeling

Jouw beoordeling

Man werkt aan werkbank met gereedschappen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Wij controleren beoordelingen op onder meer spam. Lees in de gebruiksvoorwaarden over de richtlijnen om een reactie te plaatsen. In onze privacyverklaring lees je hoe wij omgaan met je persoonsgegevens.