Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt leermiddelen

Vergelijken

Zorgen voor 2

0
Een programma met oefeningen en tips voor mantelzorgers. Deelnemers krijgen informatie over speciale regelingen en tips voor het combineren van zorgtaken met werk of school. In video’s en animaties komen herkenbare situaties aan bod.

De eerste stap is (h)erkenning van jezelf als mantelzorger. Leerders leren hoe je jezelf als mantelzorger registreert en waar je hulp kunt krijgen. Ze krijgen informatie over belangrijke regelingen, praktische tips en emotionele steun. Aan bod komt ook hoe je taken verdeelt als je samen met iemand anders mantelzorg verleent. En hoe je daarbij ook goed voor jezelf zorgt. Het programma bevat aanvullend leesboeken, notitiebladen een woordenlijst en lijst met handige websites. Het programma ondersteunt leerders bij het zelfstandig doorlopen van de oefeningen. Na succesvolle afronding van het programma, ontvangen leerders een certificaat.

tekst zorgen voor 2

Kenmerken

Doelgroep
Mantelzorgers
Domein
Gezondheid
Thema's
Mantelzorg
Mantelzorg en financiën
Vorm
Volledig digitaal
Volledig op papier
NT1 niveau
Instroom
NT2 niveau
A2
Digitaal niveau
Niet van toepassing
Rekenniveau
Niet van toepassing
Soort
Domeinbreed
Ondersteuning voor leerders
Antwoordsleutels
Helpdesk
Uitleg bij oefeningen
Voorleesfunctie
Ondersteuning voor begeleiders
Handleiding
Helpdesk
Voortgang volgsysteem
Webinars
Omvang
8 hoofdstukken
Aanbieder
Oefenen.nl
Kosten
Gratis - landelijk ingekocht

Toegang

Op Oefenen.nl kan men oefenen met taal, rekenen, computer & internet, omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en meer. Het Basispakket dat de KB heeft ingekocht voor bibliotheken omvat 40 programma's, verdeeld over diverse thema's.

Daarnaast zijn er bonusprogramma's van Steffie en Oefenen met DigiD. Tot slot is er een aanvullend pakket. De programma's kan de bibliotheek zonder licentiekosten inzetten.

Lees meer over toegang, ondersteuning en documentatie op de licentie-pagina van Oefenen.nl.
Zie ook de kennisbank Oefenen.nl. Die wordt regelmatig aangevuld met artikelen en webinars voor docenten, begeleiders en vrijwilligers.

Beoordeling

Jouw beoordeling

tekst zorgen voor 2

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Wij controleren beoordelingen op onder meer spam. Lees in de gebruiksvoorwaarden over de richtlijnen om een reactie te plaatsen. In onze privacyverklaring lees je hoe wij omgaan met je persoonsgegevens.