Basisvaardigheden volwassenen
Logo
Afbeelding
Theorie.nl-logo

Theorie.nl

Een oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl.
Inhoudsblokken

Wat is het?

Wat: oefenprogramma theorie-rijbewijs 
Thema: Verkeer
Linkwww.theorie.nl 
Kosten: gratis voor bibliotheken

Theorie.nl-logo

Het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl is landelijk ingekocht voor alle bibliotheken. Hiermee kunnen alle bezoekers, leden en niet-leden, gratis oefenen voor hun theorie-examen scooter(bromfiets), auto of motor.

Hoe kan jouw bibliotheek meedoen?

Op een of meer computers in jouw bibliotheek maak je een link naar het oefenprogramma om het gratis beschikbaar te stellen en via de homepage toegang te bieden. De leverancier, Theorie.nl, heeft de IP-adressen van bibliotheken doorgevoerd, zodat de bezoeker gratis kan oefenen (dus zonder inlog) met de examenprogramma’s. Dit kan zowel op een computer in de bibliotheek als op de eigen mobiel, tablet of laptop, mits deze is aangesloten op het wifi-netwerk van de bibliotheek.

Wat moet je doen?

1. Check via www.theorie.nl binnen de muren van jouw bibliotheek of je IP-adres is doorgevoerd waardoor je zonder inlog toegang krijgt tot de examens.

  • Krijg je een inlogscherm? Voer dan eerst stap 2 uit.
  • Als je geen inlogscherm krijgt ga je direct naar stap 3.

2. Als je een inlogscherm krijgt, dan is je IP nog niet aangesloten. Mail de IP-nummers van je bibliotheek aan info@theorie.nl. De leverancier voert de IP-nummers door (eventueel na check bij de KB zodat we alleen bibliotheken aansluiten) en je krijgt bericht als je aangesloten bent.

3. Als je IP aangesloten is: zet dan het bijgevoegde Theorie.nl-logo gekoppeld aan deze link (https://theorie.nl/?utm_source=bibliotheek&utm_campaign=2017&utm_medium…) op de homepagina van de pc('s). Gebruik alleen deze link. Dit is de enige manier voor Theorie.nl en de KB om het gebruik te meten.

Promotie

Maak deze dienst bekend door aandacht op je site, nieuwsbrief et cetera. Je mag het Theorie.nl-logo hiervoor gebruiken. Hieronder kun je een voorbeeldtekst downloaden voor een nieuwsbrief/de site en een lokaal persbericht. Er is aanvullend promotiemateriaal beschikbaar om deze dienst lokaal onder de aandacht te brengen. 

Voorbeeld persbericht en tekst voor nieuwsbrief 
Toolkit Theorie.nl met promotiematerialen