Basisvaardigheden volwassenen
Logo
Afbeelding
Moeder leest met klein kind op iPad

Voor jou en je kind

Deze cursus helpt ouders om de ontwikkeling van hun kind te stimuleren. Zij leren over de (taal)ontwikkeling van hun kind, over activiteiten op school en hoe zij hieraan kunnen bijdragen. Zo worden ouders indirect zelf ook (taal)vaardiger.
Inhoudsblokken

Wat is het?

Wat: cursus om ouderbetrokkenheid te vergroten (voorheen Taal voor Thuis)
Thema: Gezin
Voor wie: ouders van kinderen tot en met de basisschoolleeftijd
Links: Voor jou en je kind!Voorbeeld Taal voor Thuis over eten   
Vorm: fysieke bijeenkomsten op de (voor)school 

Afbeelding
Moeder leest met klein kind op iPad
Body

De cursus bestaat uit minimaal zes bijeenkomsten en wordt gegeven door taalvrijwilligers die hiervoor een training hebben gevolgd. 

Tijdens de cursus leren ouders de taalvaardigheid van hun kind te stimuleren door bijvoorbeeld oefeningen met taalspelletjes of vragen stellen. Ook oefenen ze tienminutengesprekken of helpen bij huiswerk en werken ze aan thema’s waar hun kinderen ook mee bezig zijn.

Voor deelnemende ouders zijn er speciaal ontwikkelde oefenboekjes. Er zijn tien oefenboekjes voor ouders met peuters en kleuters (2-5 jaar) en tien boekjes voor ouders met schoolgaande kinderen (6-12 jaar). 

Voor jou en je kind! is voor partners te bestellen via de Bestelportal Taal voor het Leven.
Bij je bestelling ontvang je een brief met de belangrijkste verschillen tussen Voor jou en je kind! en Taal voor Thuis.  

BoekStart ontwikkelde samen met Voor jou en je kind! een handleiding voor bijeenkomsten in bibliotheken, kinderopvang en consultatiebureaus, gericht op laagtaalvaardige ouders.