Basisvaardigheden volwassenen

JobOn - licentie en toegang

JobOn biedt (W)e-learnings: blended learning-programma's waarmee de bibliotheek eenvoudig online groepsbijeenkomsten ((W)e-learnings) kan organiseren en hosten voor werkzoekenden. Deze programma's zijn onderdeel van de landelijk ingekochte educatieve content. De bibliotheek kan ze zonder licentiekosten inzetten.
Inhoudsblok

Wil jij in jouw bibliotheek aan de slag met nieuwe mogelijkheden op het gebied van Werk & Inkomen? Dit programma bevat
21 (W)e-learnings die je online of blended kunt aanbieden aan werkzoekenden. Workshops gericht op persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling van sollicitatievaardigheden. Bekijk de mogelijkheden.

JobOn - logo

Denk hierbij aan interactieve programma’s zoals het opstellen van een CV, presenteren, pitchen, een sollicitatiegesprek oefenen, talenten ontdekken en nog veel meer. Iedere (W)e-learning bevat volledige draaiboeken, handvatten en tools om deze trainingen zelfstandig te begeleiden en organiseren.

Anders dan Zoek Werk zijn deze programma’s geschikt voor mensen met een wat hoger taalniveau. JobOn naast bovenstaand aanbod ook een uitgebreid pakket aan digitale trainingen, workshops en e-learnings voor werkzoekenden. Hiervoor kun je rechtstreeks contact opnemen met Inge Laagewaard van JobOn.

Toegang

Veel bibliotheken werken al met deze online toolkit. Vraag dus gerust naar hun ervaringen! Of wil je liever eerst meer informatie van JobOn ontvangen? Neem contact op met Inge Laagewaard.

Aan het aanbod van JobOn kunnen maximaal 50 bibliotheken meedoen. Je kunt hiervoor contact opnemen met Inge Laagewaard.

Actieprogramma NetWerk

Voor dit actieprogramma voor Oekraïense vluchtelingen en 'locals' geldt een landelijke afspraak tussen JobOn en KB. Hierdoor is dit programma gratis in te zetten voor bibliotheken. Het Begint met Taal is partner in dit programma en biedt haar materiaal voor dit programma kosteloos aan, ook als je nog niet bent aangesloten bij het netwerk van HBmT. Ben je dat wel, dan heb je toegang tot nog meer materialen, webinars, handreikingen et cetera voor vrijwilligers en bibliotheekmedewerkers.
Meer weten over het actieprogramma? Neem dan contact op met Pieter Vermeer van JobOn.

Kennismaken

Stichting JobOn is een landelijke beweging waar wekelijks honderden werkzoekenden samen komen om te profiteren van elkaars ervaringen en netwerk. Dankzij een financiering vanuit de KB kunnen alle bibliotheken profiteren van de kennis en het netwerk van JobOn. De stichting heeft jarenlange expertise met het opbouwen van communities voor werkzoekenden.

Maak kennis met JobOn in deze video