Basisvaardigheden volwassenen
Twee vrouwen kijken op een laptop

Samen solliciteren met Walk & Talk

Samen solliciteren met Walk&Talk is een sociaal, praktisch, leerzaam en vooral leuk trainingsprogramma voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk.

Wat is het?

Wat: modules op het leerplatform en/of dagelijkse online sessies met andere werkzoekenden
Thema: Werk &  Inkomen
Wie: iedereen die op zoek is naar (ander) werk
Link: De Levende Sollicitatiegids.nl
Materialen: infographic en jaarplanning 2021 voor begeleiders
Kosten: kosteloos te gebruiken door maximaal 100 bibliotheken
Vorm: blended learning

Twee vrouwen kijken op een laptop

Samen solliciteren met Walk&Talk is een blended learning-programma dat bestaat uit een online leerplatform en dagelijkse online sessies. Deze onderdelen worden door De Levende Sollicitatiegids uitgevoerd en steeds aangepast. De bibliotheek kan het programma naar behoefte verbinden met haar activiteiten voor werkzoekenden.
Bibliotheekmedewerkers kunnen in het leerplatform contact onderhouden met deelnemers aan hun lokaal georganiseerde activiteiten. Elke maand kunnen zij deelnemen aan een online sessie voor Walk&Talk-begeleiders, georganiseerd door De Levende Sollicitatiegids.

Meerwaarde voor werkzoekenden

Elke zoektocht naar werk is voor iedereen anders – én blijft veranderen. Samen solliciteren met Walk&Talk ondersteunt werkzoekenden op elk moment in hun zoektocht. Deelnemers krijgen praktische informatie, die ze online in kleine groepen met elkaar bespreken. Werkzoekenden kunnen zich aanmelden bij De Levende Sollicitatiegids.

Voorbeeld-onderwerpen

• Werk zoeken zien als een baan
  • Samen sta je sterk
  • De levensloop van een vacature
  • Een goede (online) eerste indruk

Dit programma maakt onderdeel uit van de programma's die landelijk zijn ingekocht. Zie hiervoor het totaaloverzicht landelijk ingekochte educatieve content Basisvaardigheden.