Basisvaardigheden volwassenen

SkillsTown - licentie en toegang

Online opleider SkillsTown biedt een scala aan modules waarmee mensen hun vaardigheden kunnen vergroten - en daarmee hun kans op werk. Het gaat zowel om functionele als persoonlijke vaardigheden. Deze cursussen zijn onderdeel van de landelijk ingekochte educatieve content. De bibliotheek kan ze zonder licentiekosten inzetten.
Inhoudsblok

Tijdens de eerste lockdown in 2020 zijn we een samenwerking gestart met SkillsTown om zo'n 30 online trainingen beschikbaar te stellen voor álle inwoners van Nederland, al dan niet lid van de bibliotheek. Gezien het succes van het aanbod (meer dan 10.000 gebruikte accounts) hebben we de samenwerking met SkillsTown verlengd.

SkillsTown, logo

Het pakket omvat trainingen, met name gericht op duurzame inzet­baar­heid op de arbeids­markt. Ook omdat dit in de Netwerkagenda een speerpunt is.

Bekijk het SkillsTown-pakket.

Het aanbod van SkillsTown is anders dan van de andere partners omdat de toegang niet via de lokale bibliotheek verloopt, maar via de KB. Deze keuze hebben we gemaakt in coronatijd. Je kunt het aanbod dus beschikbaar maken voor je gebruikers, bijvoorbeeld via de blueprint-pagina. Lees meer op MetdeKB.

Daarnaast is het aanbod ook uitermate geschikt om in te zetten in blended learning-vormen. We zijn zeer benieuwd of dit al gebeurt en willen goede voorbeelden hierover ook graag delen.

Toegang

Eindgebruikers kunnen rechtstreeks bij de KB een account aanvragen via het aanmeldformulier.

Gebruikscijfers