Basisvaardigheden volwassenen
Logo
Afbeelding
Walk&Talk-logo

Walk & Talk

Maandelijks laagdrempelig programma voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk.
Inhoudsblokken

Wat is het?

Wat: bijeenkomst in de bibliotheek waarin deelnemers praktische tips en support krijgen om op een nieuwe manier werk te zoeken
Thema: Werk &  Inkomen 
Link: De Levende Sollicitatiegids.nl  
Kosten: informatie bij De Levende Sollicitatiegids

Afbeelding
Walk&Talk-logo
Body

Bij deze maandelijkse koffiepauze is iedereen die op zoek is naar (ander) werk van harte welkom. De beste manier om werk te zoeken is voor iedereen anders. Het doel van de bijeenkomsten is deelnemers de mogelijkheid te bieden om datgene te leren over het zoeken naar werk dat ze op dat moment nodig hebben. De Walk&Talk is dan ook geen workshop.
Vaste, door De Levende Sollicitatiegids getrainde begeleiders voeren het programma uit volgens de richtlijnen van het concept.
Voor werkzoekenden is deelname aan de Walk&Talk gratis. 

NB: Vanwege de corona-maatregelen organiseren bibliotheken samen met Walk&Talk Online bijeenkomsten. Zo kunnen deelnemers en begeleiders toch contact houden met elkaar. Lees meer en meld je aan.

Afbeelding
Afbeelding
Animatietekening van proces werkzoeken via De Levende Sollicitatiegids
Body

Activiteiten voor werkzoekenden zijn een ideale kapstok voor alle activiteiten in het sociale domein. Zeker als ze regelmatig plaatsvinden. Deelnemers (her)ontdekken hun bibliotheek en vergroten hun binding. Door het contact met de begeleider groeit het zelfvertrouwen. Dit stimuleert deelnemers om deel te nemen aan vervolgactiviteiten waarmee zij hun taal- en digitale vaardigheden ontwikkelen.
De route werkt ook andersom: vanuit deelname aan bijvoorbeeld een taaltraining kan een deelnemer de weg vinden naar een regelmatige activiteit voor werkzoekenden.

Licentie Bibliotheken en arbeidsmarkt

Body

Naast het bekende Walk&Talk-concept kan de bibliotheek ook eigen activiteiten organiseren. Je kunt kiezen voor een faciliterende rol – of een mix van beide. Wat je keuze ook is, kennis van de arbeidsmarkt vergroot de kans op succes en verbetert je samenwerking met externe partijen. In de nieuwe online leeromgeving ‘Bibliotheken en de arbeidsmarkt’ van De Levende Sollicitatiegids vinden alle bibliotheken die activiteiten voor werkzoekenden (gaan) organiseren interessante informatie. Ook maak en houd je eenvoudig contact met collega’s van andere bibliotheken met hetzelfde aandachtsgebied.

Bibliotheken en de arbeidsmarkt past bij alle situaties en leerdoelen:

  • De arbeidsmarkt leren kennen
  • Walk&Talk opzetten en onderhouden
  • Eigen activiteiten opzetten
  • Meer halen uit bestaande activiteiten

Namens de KB kan een aantal bibliotheken hier voor een jaar gebruik van maken.

Startpakket Zoek werk

In deze training leren deelnemers op A1-taalniveau hoe ze zo zelfstandig mogelijk werk kunnen zoeken. In korte video’s komen alle relevante onderwerpen in een rustig tempo aan bod. Deelnemers kunnen de training in hun eigen tempo volgen. In het bijbehorende werkboek staan een samenvatting, begrippenlijst en oefeningen om het geleerde toe te passen in de praktijk. Geschikt voor deelnemers tot en met mbo-4-opleidingsniveau.

Voordelen van Zoek werk:

  • Onderscheidt zich door taalniveau
  • Verbinding maken en samenwerken met nieuwe stakeholders
  • Geschikt voor deelnemers met (NT1) en zonder (NT2) kennis van de Nederlandse arbeidsmarkt
  • Is op veel manieren in te zetten

Namens de KB kan een aantal bibliotheken hier voor een jaar gebruik van maken.