Digitaal burgerschap

AI Smartlappen workshop

De smartlap is het toonbeeld van spijt en rauwe, menselijke emotie. Kan een algoritme dit doorgronden en reproduceren? Laat het de deelnemers ontdekken tijdens de JIJ & AI Smartlappenworkshop! Met het smartlappen-algoritme van SETUP schrijft iedereen zijn eigen levenslied. In een intieme schrijfsessie van anderhalf uur schrijven de deelnemers hun zelfgemaakte tranentrekker. Het algoritme kent de beste Hollandse smartlappen op haar duimpje en genereert daaruit met wat hulp van de deelnemers nieuwe zinnen, coupletten en refreinen. De deelnemer maakt er vervolgens een lopend geheel van en zet de tekst op een mooie, bekende melodie. De afsluiting is met een karaoke vant de gemaakte nummers. De workshop duurt ongeveer 1.5 uur.
Inhoudsblok

Onderwerpen

Artificial Intelligence

Doelgroep

  • Volwassenen

Implementatie

Deelnemers, maximaal 30, werken in duo’s aan een laptop. Er zijn maximaal 15 laptops nodig. Dit is een laptop waarmee je het internet op moet kunnen en een website moet kunnen openen. I.e. het mag best een oud model zijn. Het hebben van een koptelefoon bij de laptop is een pre. Deelnemers kunnen zelf een laptop meenemen als ze hiervan in het bezit zijn.

  • Projector voor presentatie en karaoke
  • 15 Laptops voor deelnemers - nemen zij eventueel zelf mee
  • Toegang tot het Internet voor de workshopgevers en de deelnemers
  • Speakers en microfoons om de nummers te zingen.
  • Tafels en stoelen waar de deelnemers aan kunnen zitten en werken

Daarnaast is het nodig dat iemand van jullie aanwezig om de techniek opzetten en alles aan te sluiten. (Beeld, internet en geluid)

 

Verbinding met andere programma’s

AI Parade

Ervaringen van bibliotheken

Documentatie