Digitaal burgerschap
Logo
Afbeelding
Digitaal burgerschap

Black Mirror Stories

Black Mirror is een onheilspellende serie die de onaangename gevolgen van een wereld een die volledig beheerst wordt door technologie schetst. Het spel Black Mirror Stories bestaat uit geïllustreerde kaarten met dystopische, tech-gerelateerde raadsels.
Inhoudsblokken

In een workshop spelen deelnemers eerst het kaartspel en gaan ze vervolgens aan de slag met het maken van speelkaarten met daarop onheilspellende verhalen, fantasieën en toekomstscenario’s rondom technologie en samenleving. In de workshop Black Mirror Stories creëer je je eigen gitzwarte raadsels over technologie. De andere deelnemers moeten de oplossing van jouw verhaal gaan raden.

Type

Spel 

Onderwerpen

Technologie, toekomst

Doelgroep

Vanaf 15 jaar.

Implementatie

Voor de inzet van het spel Black Mirror stories is voor bibliotheken een aantal licenties ingekocht. 

Verbinding met andere programma’s/ past goed bij/ combineer met:

Glass Room expositie, data detox

Documentatie

Download het kaartspel.

Meld je aan voor Black Mirror Stories in jouw bibliotheek

Meer informatie

Black Mirror Stories is ontwikkeld door kunstenaar Roos Groothuizen, een mediakunstenaar die strijdt voor digitale mensenrechten. In haar praktijk en binnen het kunstcollectief Telemagic doet Roos onderzoek naar de menselijke kant van onzichtbare algoritmes, informatiefilters en oneerlijke distributie. Het spel is geïnspireerd op het bestaande spel Black Stories, een kaartspel met gitzwarte raadsels, en de populaire serie Black Mirror, over technologische ontwikkelingen.