Programmeringsregeling digitaal burgerschap

Maak kennis met robotica, domotica en artificial intelligence

Kunstmatige intelligentie (AI), en daarmee het succesvol inzetten van robotisering en het gebruik van domotica, maakt steeds meer onderdeel uit van ons leven. Het is niet meer weg te denken en biedt talloze voordelen, maar we beseffen steeds meer dat het ook effect heeft op ons denken, sociale leven en handelen.
Inhoudsblok

Wat AI is en doet, roept steeds meer vragen op. Wil het succesvol toegepast kunnen worden, dan moeten we goed begrijpen wat AI ons brengt en niet brengt: welke kansen het biedt, maar ook wat risico’s kunnen zijn. Een groot deel van de Nederlanders heeft echter weinig kennis van AI.

De wens om (meer) Nederlanders mee te nemen in de ontwikkelingen rondom AI wordt op verschillende plekken gevoeld en geadresseerd. In het rapport Opwaarderen benadrukt het Rathenau Instituut het belang van een nationale dialoog over de betekenis van digitalisering voor de borging van publieke waarden.

De bibliotheek is een logische plek om Nederlanders te betrekken bij ontwikkelingen rondom AI. Met de interventies op deze pagina ben je als bibliotheek in staat om hieraan invulling te geven.

Producten en projecten

Afbeelding
Digitaal burgerschap
Afbeelding
Digitaal burgerschap