Digitale geletterdheid jeugd
Logo
Afbeelding
Codeweek

Codeweek

In de Europese Codeweek staat programmeren centraal. Want leren programmeren helpt ons de snel veranderende wereld om ons heen te begrijpen, ons begrip van de werking van technologie te vergroten en vaardigheden en mogelijkheden te ontwikkelen om nieuwe ideeën te ontdekken en te innoveren.
Inhoudsblokken

 

De Nederlandse Codeweek is een initiatief van ECP en Kennisnet. Bibliotheken worden opgeroepen activiteiten te organiseren rondom programmeren.

Codeweek

De Codeweek is een initiatief van de EU gestart in 2013 door voormalig vicepresident van de Europese Commissie, Neelie Kroes en haar ‘Young Advisors’. In de Europese Codeweek, worden door heel Europa nationale codeweken georganiseerd. Inmiddels doen maar liefst 26 Europese landen mee.

Doe mee!

Waarom is programmeren zo belangrijk? Leren programmeren helpt niet alleen om de snel veranderende wereld te begrijpen en beter inzicht te geven in technologie, maar ook om vaardigheden op te doen om zelf te gaan innoveren! Programmeren leert kinderen, jongeren (en ook volwassenen!) om na te denken over de achterkant van programma’s, websites, apps en technologieën. Vind je iets niet mooi of handig? Dan pas je het toch aan!

Registreer jouw activiteit op codeweek.eu.

Meer informatie

Voor meer informatie ga je naar de website van Codeweek. Volg Codeweek ook op Facebook en Twitter