Digitale geletterdheid jeugd
Logo
Afbeelding
Data Detox Game 2022

Data Detox game

Met de Data Detox game leren kinderen in de leeftijd 10 tot 14 jaar op een laagdrempelige en leerzame manier over digitale privacy. De game wordt gespeeld in de Mediamasters tijdens de Week van de Mediawijsheid en is ook te spelen op de pagina Mediawijsheid in de jeugdbibliotheek.nl.
Inhoudsblokken

In 2019 kende de KB een innovatiesubsidie toe aan het project Data Detox Kids, waarmee het onderwerp digitale privacy voor kinderen van 10 tot 14 jaar laagdrempelig en leerzaam bespreekbaar wordt gemaakt.

Vooruitlopend op de Data Detox Kids, dat in 2020 werd uitgebracht, heeft Fers samen met dbieb Leeuwarden, welzijnsorganisatie KeaRN en 8D games de Data Detox Game ontwikkeld. 

Data Detox Game 2022

Nieuwe game in 2022

In 2022 is de game vernieuwd. In de nieuwe game kruip je in de huid van surfster Data Daisy. Zij probeert op haar surfplank als eerste de schat van hacker Ultra te vinden. Maar pas op, er zijn drie andere kapers op de kust! Verzamel onderweg Data Detox Fragmenten die jou helpen om de vragen over wachtwoorden, nepnieuws en jouw digitale gezondheid beter en sneller te kunnen beantwoorden. Door slim om te gaan met de cookies die je onderweg kunt verzamelen, ben je misschien de eerste die de schat van Ultra vindt en win je de Data Detox Game!

Zo leren scholieren op een laagdrempelige manier over onderwerpen uit de Data Detox Kit voor jeugd: wachtwoorden/zinnen, desinformatie, online privacy en digitale gezondheid.

Mediamasters

De game is te spelen in de Mediamasters. Mediamasters is een serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media en wordt tijdens de Week van de Mediawijsheid gespeeld. De game is ook te vinden op de pagina Mediawijsheid in Jeugdbibliotheek.nl.

Meer informatie

Meer weten over Data Detox? Ga naar de website van Data Detox.

Nieuwsgierig naar de game?