Digitale geletterdheid jeugd
Logo
Afbeelding
Digitaal Digistart Congres

Digitaal Digistart Congres

Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus is besloten het Digistart Congres op 26 maart 2020 in het kader van de Media Ukkie Dagen te annuleren. Al meer dan 50 deelnemers hadden zich aangemeld. Hier leest u alles over het alternatief: een digitaal Digistart Congres!
Inhoudsblokken

 

De Media Ukkie Dagen (27 maart t/m 3 april) zijn een initiatief van Netwerk Mediawijsheid en hét moment om ouders en opvoeders te helpen bij mediaopvoeding om samen met het kind veilig én leuk aan de slag te gaan met media. Het thema van dit jaar is: ‘Boek, site, app: samen spelen op het web’.

Het Digitaal Digistart Congres

Als kernpartner van Netwerk Mediawijsheid stimuleert de KB de bibliotheken om met hun activiteiten de digitale geletterdheid bij kinderen en jongeren te vergroten.
In plaats van het congres in Gouda organiseerde de KB tijdens de Media Ukkie Dagen van 27 maart t/m 3 april het Digitale Digistart Congres in de vorm van dagelijkse blogs. We hopen u op deze manier optimaal op de hoogte te brengen van alle nieuwe informatie op het gebied van mediaopvoeding voor kinderen van 0 tot 6 jaar.

De MediaWolk

Welke vragen kunnen ouders aan kinderen van 0 tot 6 jaar stellen om een gesprek over het gebruik van media op gang te brengen? Wij hebben dit bibliotheken tijdens de Media Ukkie Dagen gevraagd en zo is de MediaWolk ontstaan. De MediaWolk is als flyer en A1-poster te bestellen in de bestellijst van BoekStartpro en in de portal Landelijke Huisstijl.

Afbeelding
Digitaal Digistart Congres

Programma

Elke dag werd een blog gepubliceerd over onderwerpen die aan bod zouden komen tijdens het congres.

Donderdag 26 maart - blog Norma Verheijen en Andrea Berkelder

Blog van Norma Verheijen en Andrea Berkelder van de Koninklijke Bibliotheek waarin zij de start van het Digitaal Digistart Congres aankondigen.

Vrijdag 27 maart - blog Prof. dr. Peter Nikken

Blog van Prof dr. P. Nikken van het Nederlands Jeugdinstituut en tevens lector Jeugd en Media bij Hogeschool Windesheim met de resultaten van het Iene Miene Media-onderzoek en de nieuwste ontwikkelingen over mediaopvoeding 0-6 jaar.

Maandag 30 maart - blog Floortje Jansen

Blog van Floortje Jansen, relatiemanager van Netwerk Mediawijsheid over de rol van Netwerk Mediawijsheid en de Media Ukkie Dagen.

Dinsdag 31 maart - blog Esther van Beekhoven

Blog van Esther van Beekhoven, inhoudelijk project medewerker opvoeden en opgroeien bij het NJi over de nieuwe Digistart training.

Woensdag 1 april - blog Mirjam van Zaalen

Blog van Mirjam van Zaalen, teamleider HRD bij SPN over de Bibliotheek Campus.

Donderdag 2 april - blog Judith Pietersma

Blog van Judith Pietersma, Specialist Media van de Bibliotheek Rotterdam over de rol van bibliotheken bij mediaopvoeding voor de allerkleinsten.

Vrijdag 3 april - blog Julienne van den Heuvel

Blog van Julienne van den Heuvel, Programmaspecialist Boekstart over inzet van digitale prentenboeken op de groep en hoe de Bibliotheek de kinderopvang daarbij kan ondersteunen.

Waar vind je alle informatie

Diegenen die zich aangemeld hadden voor het congres, ontvingen elke dag een nieuwe blog in hun mailbox.