Digitale geletterdheid jeugd
Media Ukkie Dagen 2022

Ga als bibliotheek aan de slag met de MUD22

Van 25 maart t/m 1 april 2022 vinden de Media Ukkie Dagen plaats met dit keer als thema 'Swipe, stap, sprong'. Samen met Netwerk Mediawijsheid, het SPN kernteam 0 tot 12 jaar (Boekstart) en Cubiss organiseert de KB weer diverse landelijke activiteiten, zodat bibliotheken tijdens deze week mediaopvoeding voor het jonge kind onder de aandacht kunnen brengen.

Inspiratiewebinar

Op 20 januari 2022 organiseerden Netwerk Mediawijsheid, KB, Cubiss en het SPN kernteam 0 tot 12 (Boekstart) een inspiratiewebinar voor bibliotheken in het kader van de Media Ukkie Dagen.

Deze webinar was bedoeld voor bibliotheekmedewerkers die zich bezig houden met mediaopvoeding van 0 tot 6-jarigen.

Netwerk Mediawijsheid gaf je meer uitleg over de Media Ukkie Dagen en je kreeg veel tips hoe je hier als bibliotheek aan bij kan dragen. Drie bibliotheken legden uit hoe zij hun activiteiten rondom de MUD vorm geven.

Daarnaast werd Toos van den Beuken van Bibliotheek Helmond-Peel door Ingrid de Jong van Cubiss geïnterviewd over meertaligheid en hoe je deze doelgroep kunt bereiken met het oog op de Media Ukkie Dagen.

Media Ukkie Dagen 2022

Verslag Inspiratiewebinar #MUD22

Dit is het verslag van de inspiratiewebinar, waarin je ook alle presentaties, de uitslagen van de mentimeter en de actiegids kunt terugvinden.

Verslag volgt 27 januari 2022

Actiegids voor bibliotheken

Speciaal voor deze Media Ukkie Dagen is een actiegids samengesteld met tips voor bibliotheken om aan de slag te gaan met de Media Ukkie Dagen en om hun rol richting de kinderopvang en ouders vorm te geven.

Landelijke webinar 'Swipe stap sprong'

Om bibliotheken te helpen op een gemakkelijke manier een online activiteit aan te bieden voor ouders, wordt ook dit jaar landelijk een webinar georganiseerd. Biedt deze webinar aan in jouw werkgebied. Meer informatie en tools zijn binnenkort te vinden op de website van BoekStartpro. De online webinar vindt op maandagavond 28 maart 2022 plaats van 20 uur tot 21 uur. Nadere informatie volgt.

Blueprint Media Ukkie Dagen

Bibliotheken met toegang tot de WaaS (Website as a Service) kunnen ook weer gebruik maken van de blueprint Media Ukkie Dagen. Meer informatie over deze blueprint lees je ter zijner tijd op MetdeKB.

Dit is het verslag van de inspiratiewebinar, waarin je ook alle presentaties en de actiegids kunt terugvinden (volgt nog).