Digitale geletterdheid jeugd
Logo
Afbeelding
Media Ukkie Dagen 2022

Landelijk webinar #MUD22

In 2022 is 'Swipe, stap, sprong' het thema van de Media Ukkie Dagen (25 maart t/m 1 april 2022). Samen met Netwerk Mediawijsheid, het SPN kernteam 0 tot 12 jaar (Boekstart), Cubiss en Mediasmarties organiseerde de KB weer een landelijke webinar, zodat bibliotheken tijdens deze week mediaopvoeding voor het jonge kind onder de aandacht kunnen brengen.
Inhoudsblokken
Media Ukkie Dagen 2022

 

Om bibliotheken te helpen op een gemakkelijke manier een online activiteit aan te bieden voor ouders, werd ook dit jaar landelijk een webinar georganiseerd. Dit webinar vond plaats op maandagavond 28 maart 2022 en werd gegeven door Denise Bontje van Mediasmarties. 

 

Gebruik dit webinar ook na de MUD

Dit webinar kan ook na de Media Ukkie Dagen ingezet worden als activiteit in de bibliotheek. Meer informatie en diverse scenario's hoe je dit als bibliotheek kunt doen, zijn te vinden in de toolkit landelijke webinar MUD voor bibliotheken op de website van BoekStartpro.

Over de Webinar 'Swipe, stap, sprong'

Mediagebruik en jonge kinderen? Jazeker! Kinderen hebben recht op verhalen en die komen in verschillende vormen: met en zonder scherm. Ouders kunnen hun kind vanaf jonge leeftijd in aanraking laten komen met die verhalen: voorlezen, kijken, luisteren, spelen en doen dus.

Maar ... in hoeverre kunnen media bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen? Moet dat eigenlijk? En als je media bewust wilt inzetten... hoe pak je dat aan thuis? Welke media zijn daarvoor het meest geschikt en hoe begeleid je kinderen daarbij?

Tijdens het (landelijk) webinar dook Denise Bontje (mediasmarties.nl) samen met ouders in het media-aanbod voor jonge kinderen. Ouders krijgen antwoord op vragen die zij hierover kunnen hebben. Ook ging zij in op een bewuste inzet van media en begeleiding van kinderen.

Landelijke webinar terugkijken

Tijdens het webinar werden er veel vragen over mediaopvoeding gesteld door de deelnemende ouders. We hebben een Q&A-overzicht gemaakt van deze vragen, zodat deze gedeeld kunnen worden via de websites van de bibliotheken of misschien heb je er als bibliotheekmedewerker zelf wat aan als ouders je vragen stellen over mediaopvoeding.