Digitale geletterdheid jeugd
Logo
Afbeelding
brochure digitale bronnen voor vo

Landelijk webinar #WvdM23 'Hierniet!'

De Week van de Mediawijsheid (10 t/m 17 november 2023) staat dit jaar voor de derde en laatste keer in het teken van sociaal gedrag online. Samen met Netwerk Mediawijsheid, Cubiss en Mediasmarties organiseert de KB ook dit jaar een landelijk webinar, zodat bibliotheken deze week mediawijsheid onder de aandacht kunnen brengen.
Inhoudsblokken
WvdM webinar marcom

Kwetsend gedrag zoals online ruzies, haatreacties, pesten en kleineren, ongepaste opmerkingen lijkt er misschien bij te horen, maar dat is natuurlijk niet zo. Vandaar de stelling dit jaar tijdens de Week van de Mediawijsheid: #hierniet.

Hoe zorg je als (groot-)ouder dat je (klein-)kind zich veilig kan voelen onine én zichzelf online goed gedraagt. Ook dit jaar wil de KB zich samen met de bibliotheken in heel Nederland inspannen om een bijdrage te leveren aan de Week van de Mediawijsheid. Door (groot-)ouders te ondersteunen en met kinderen te praten over positief sociaal gedrag online.

Landelijk webinar #Hierniet!

Om bibliotheken te helpen op een gemakkelijke manier een online activiteit aan te bieden voor ouders, wordt ook dit jaar een landelijk webinar georganiseerd. Bied als bibliotheek dit webinar aan in jouw werkgebied. Meer informatie en tools is vanaf half juli 2023 te vinden op de website van de Bibliotheek op School en in de groep Digitale Geletterdheid van Bieb2Bieb.

Het online webinar vindt plaats op maandagavond 13 november 2023 van 20 uur tot 21 uur en wordt gegeven door Denise Bontje van Mediasmarties.