Digitale geletterdheid jeugd
Logo
Afbeelding
Media Ukkie Dagen 2022

Landelijke webinar #MUD22

In 2022 is 'Swipe, stap, sprong' het thema van de Media Ukkie Dagen (25 maart t/m 1 april 2022). Samen met Netwerk Mediawijsheid, het SPN kernteam 0 tot 12 jaar (Boekstart), Cubiss en Mediasmarties organiseert de KB weer een landelijke webinar, zodat bibliotheken tijdens deze week mediaopvoeding voor het jonge kind onder de aandacht kunnen brengen.
Inhoudsblokken
Media Ukkie Dagen 2022

 

Om bibliotheken te helpen op een gemakkelijke manier een online activiteit aan te bieden voor ouders, wordt ook dit jaar landelijk een webinar georganiseerd. Bied dit webinar aan in jouw werkgebied. Meer informatie en tools zijn binnenkort te vinden op de website van BoekStartpro.

Het online webinar vindt plaats op maandagavond 28 maart 2022 van 20 uur tot 21 uur en wordt gegeven door Denise Bontje van Mediasmarties. 

Over de Webinar 'Swipe, stap, sprong'

Mediagebruik en jonge kinderen? Jazeker! Kinderen hebben recht op verhalen en die komen in verschillende vormen: met en zonder scherm. Ouders kunnen hun kind vanaf jonge leeftijd in aanraking laten komen met die verhalen: voorlezen, kijken, luisteren, spelen en doen dus.

Maar ... in hoeverre kunnen media bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen? Moet dat eigenlijk? En als je media bewust wilt inzetten... hoe pak je dat aan thuis? Welke media zijn daarvoor het meest geschikt en hoe begeleid je kinderen daarbij?

Tijdens het (landelijk) webinar duikt Denise Bontje (mediasmarties.nl) samen met ouders in het media-aanbod voor jonge kinderen. Ouders krijgen antwoord op vragen die zij hierover kunnen hebben. Ook gaan we in op een bewuste inzet van media en begeleiding van kinderen.

Mediatips

Om ouders op weg te helpen krijgen zij ook nog de Mediatips voor thuis mee (Kijk hoe ik groei!), vol verhalen om mee aan de slag te gaan samen met je kind. Moet je eens opletten hoe je kind groeit!