Digitale geletterdheid jeugd
Logo
Afbeelding

Landelijke webinar #MUD23

Om bibliotheken te helpen op een gemakkelijke manier tijdens, maar ook na de #MUD23 een online activiteit aan te bieden voor ouders en grootouders, werd landelijk het webinar ‘Kom in beweging met media’ georganiseerd.
Inhoudsblokken

Denise Bontje van Mediasmarties liet in dit webinar deelnemende ouders en grootouders nadenken over de plek die media heeft in het leven van hun (klein-)kind en hun eigen leven. Is er sprake van balans, hoe zou het voor hen ideaal zijn en welk voorbeeld geef je als (groot)ouder? Daarnaast is er aandacht voor media die kinderen juist in beweging zet.

Dit webinar is voor bibliotheken ook nu nog te gebruiken bij activiteiten in de bibliotheek rondom mediaopvoeding van de allerkleinsten. Van de vragen die tijdens het landelijk webinar gesteld zijn is ook een Q&A-overzicht  gemaakt:

Voor wie is het landelijk webinar bedoeld

Dit landelijk webinar is bedoeld voor (groot) ouders en verzorgers van kinderen tot zes jaar die meer willen weten over de balans in het omgaan met media door jonge kinderen en op zoek zijn naar handvaten om dit zelf te kunnen doen. De deelnemers gaan letterlijk en figuurlijk in beweging. 

Promotiefilmpje

Voor de promotie van dit webinar is een filmpje gemaakt, waarin Denise Bontje vertelt over het landelijk webinar en wat de deelnemers kunnen verwachten. Dit promotiefilmpje kan ingezet worden door de bibliotheek.