Digitale geletterdheid jeugd
Logo
Afbeelding
Week van de Mediawijsheid 2021

#landelijke webinars #WvdM21

Tijdens de Week van de Mediawijsheid 2021 werden door bibliotheken twee landelijke webinars aangeboden. Deze webinars zijn nu terug te kijken.
Inhoudsblokken

Webinar 'Samen sociaal online'

Denise Bontje, Mediasmarties.nl, nam ouders mee in het mediagebruik van kinderen tot 12 jaar. In hoeverre is er sprake van balans? Hoe sociaal zijn sociale media eigenlijk? Waar leg je de grens voor online of offline contact en hoe praat je over media met je kind? En welke media kun je daarvoor gebruiken?

Bibliotheken kunnen de link naar de webinar op hun website plaatsen. Het overzicht met vragen en antwoorden zijn voor lees- en mediaconsulenten in te zetten in hun contact met ouders.

Dit is de link naar het overzicht van de meest gestelde vragen met daaronder de opname van de webinar:

Webinar 'Jongeren, internet en opvoeden #hoedan?

In dit webinar neemt Jacqueline Kleijer, mediapedagoog bij Bureau Jeugd en Media, je in vogelvlucht mee in de uitdaging waar je als opvoeder voor staat in dit online tijdperk. ‘Wat doen ze online? Wat doet dat met hen?’ Ouders krijgen praktische inzichten en opvoedingstips die zij meteen in de praktijk kunnen toepassen over schermtijd, gamen, online seksualiteit, cyberpesten. En hoe houd je alles in balans? 

Deze webinar is niet meer beschikbaar.