Digitale geletterdheid jeugd
Logo
Afbeelding
Leermiddelengids

Leermiddelengids

Voor bibliotheekmedewerkers die samenwerken met primair, voortgezet onderwijs en mbo binnen de Bibliotheek op school is er de leermiddelengids. Deze gids is er online en helpt bij het kiezen van landelijk beschikbare leermiddelen voor informatievaardigheden.
Inhoudsblokken

 

Op basis van de specifieke situatie en behoeften van de school op het gebied van informatievaardigheden selecteert de bibliotheekmedewerker in de leermiddelengids de meest geschikte leermiddelen.

De ene keer kan dit een losse les of een los project voor een specifieke groep zijn, een andere keer is wellicht behoefte aan een methode die meerdere leerjaren kan worden ingezet.

 

Cover PO

Ook inhoudelijk is het mogelijk verschillende accenten te leggen. Maak voor het in kaart brengen van de situatie en behoeften van de school gebruik van het speciaal hiervoor ontwikkelde 'Stappenplan Informatievaardigheden binnen de Bibliotheek op school'.

Hoe te gebruiken

De leermiddelengids is online beschikbaar. De leermiddelen voor informatievaardigheden zijn hiermee op inhoud en inzetbaarheid met elkaar te vergelijken en te selecteren door het zoekmenu te gebruiken. De beschrijving van de afzonderlijke leermiddelen geven een uitgebreid overzicht van alle kenmerken van het product.Ga voor de online gids naar leermiddelen voor informatievaardigheden van de Bibliotheek op School.

Wil je weten hoe de leermiddelengids werkt, bekijk dan het volgende filmpje: